Güncel Sanat terimleri sözlüğümüzde Kültür terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kültür nedir? Kültür ne demek? Kültür hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kültür Terimi Hakkında Bilgiler
Sanat Terimi Olarak Kültür:
Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kültür:
Bir milletin konuştuğu dil, yaşadığı tarih, düşündüğü gelecek ortaktır. Giysileri, ninnileri, şarkıları, örf adetleri, gelenek görenekleri, halk oyunları vs birbirine benzer. İşte bir milletin birbirine benzeyen bu ortak yönlerine kültür denir.
"Talas Savaşı'ndan sonra İslam'ın Türkler arasında yayılması kültürel bir sonuçtur."
"Türkçemiz ve tarihimiz kültürümüzün temel unsurlarıdır."
"Lale devrinde Türkler tarafından da matbaanın kurulması ve burada doğu eserlerinin basılması kültürel bir gelişmedir."
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kültür:
1- İnsanlığın maddi ve manevi anlamda yapıp ettiği her şeye kültür denir.
2- Bir toplumun kendi iç yasalarına göre biçim kazanması ve gelişmesi. Bir toplumun duyma ve düşünme birliğini sağlayan bütün değerleri. Gelenek, görenek, fikir ve sanat değerleri, bilimsel ve teknik başarıları gibi bir toplumun değerlerinin tümü.
3- Bir birey ya da sosyal grubun özelliğini oluşturan gelenek, âdet ve alışkanlıklar. Grubun, hayatın önemli yönleri hakkındaki tutum ve inançları da kültürün bir parçasını oluşturur.
4- Bir toplumun tarihsel süreçte yaşadığı toplumsal değişimlerle elde ettiği tüm maddi ve manevi değerler ve bu değerleri yaşatmada kullanılan araçların tamamı.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kültür:
Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde ortaya çıkan bütün maddi ve manevi değerler ile bunların ortaya çıkarmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin.
Reklamcılık Terimi Olarak Kültür:
Bir toplumun üyelerinin Tarihi, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün manevi inanç ve değerleri.
Dil ve Anlatım Terimi Olarak Kültür:
Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütün, hars, ekin.
Coğrafya Terimi Olarak Kültür:
1- Kişisel veya toplum olarak sahip olunan, olayları ve davranışları karşılayan, duyuş, düşünüş şekilleriyle tarih içinde meydana gelen fikir ve sanat eserleriyle maddi ve manevi değerlerin bütünü.
2- Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünüdür.
Müzik-Dans Terimi Olarak Kültür:
Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü. Bir topluma veya halk topluluğuna özgü düşünce ve sanat eserlerinin bütünü.
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kültür:
Tarihî ve toplumsal gelişme süreci içinde ortaya çıkan bütün maddî ve manevî değerler ile bunları oluşturmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan araçların bütünü.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kültür:
Hars. Bir toplumun, maddî-mânevî hayat imkanlarının toplamıdır. Sosyal hayat süreci içinde ortaya çıkan ve bir millete niteliklerini veren ve başka millet veya toplumlarda farklılık gösteren maddî ve mânevî değerlerin bütünü.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kültür:
Tarihsel ve sosyal değişme süreci içinde oluşturulan, bütün maddi ve manevi değerleri ile bunları oluşturmada ve gelecek kuşaklara iletmede kullanılan araçların tümü.
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Kültür:
Doğanın yarattıklarına karşılık insanoğlunun ortaya koyduğu maddi, manevi her şey.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kültür:
Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin.
Benzer Sanat Terimleri
Lonca: Belli bir iş kolunda usta, kalfa ve çırakları içine alan dernek.
Malzeme: Gereç.
Manierizm: 1- Özentili sanat, uyanış çağı ile Barok arasındaki yapmacıkçılık.
2- Rönesans anlayışını takip eden süreçte ve daha sonrasında Avrupa'ya ve Avrupa ülkelerinin deniz aşırı sömürgelerine uzun sure hakim olan barok sanattan önce kısa bir sure için etkin olan akıma manierizm denir.
Mastaba: Eski Mısır mimarisinde kesik piramit biçimli bir mezar yapısı.
Mavna: Gemilere ve yakın kıyılara yük taşıyan, güvertesiz büyük tekne.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sanat Terimleri Sözlüğü