Eğitim Sitesi

Kurân-ı Kerim Nedir? Kurân-ı Kerim Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Kurân-ı Kerim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kurân-ı Kerim nedir? Kurân-ı Kerim ne demek? Kurân-ı Kerim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Kurân-ı Kerim Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kurân-ı Kerim:

Allah'ın Hz. Muhammed (sav)'e gönderdiği en son kutsal kitap; âyet âyet, sûre sûre yaklaşık 23 senede indirilmiştir. Hiçbir değişikliğe uğramamıştır. Hükümleri kıyamete kadar geçerlidir.


Tarih Terimi Olarak Kuran-I Kerim:

İslam dininin temel ilkelerini, Hz. Muhammet'e gönderilen Allah(C.C.) buyruklarını içeren, bunları bütün insanlığa bildiren Müslümanlığın temel ve de kutsal kitabıdır. Kuran 114 sureden oluşur. Sözcük anlamı "oku-okuyunuz"dur. Kuran'da yalnızca dinsel bilgiler ve buyruklar değil, toplumsal, hukuksal, siyasal ve tarihsel bilgiler de yer alır. İlk olarak Hz. Ebu Bekir zamanında kitap (Mushaf) haline getirilmiş, Hz. Osman zamanında ise yeniden yazılarak çoğaltılmış ve İslam dünyasına dağıtılmıştır.


Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

Kutsal Kitap: Allah'ın peygamberlerine gönderdiği kitaplar.

Kâmet: Ezandan farklı olarak "kad kametis-salah" "Muhakkak ki namaz başladı" ifadesi olan, farz namazlardan önce erkekler tarafından okunan mübarek sözler.

Kâsım: Peygamberimizin küçük yaşta vefat eden çocuğu, bu çocuğuna nispetle Peygamberimiz'e Ebul Kasım lakabı verilmiştir.

Lokman (a.s.): Kuranı Kerimde ismi geçen oğluna öğütleri ve ahlaki, tıbbi sözleri ile tanınan Allah'ın veli kullarından.

Lânet: Allah'ın merhametinden mahrum olma durumu.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü