Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Küreselleşme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Küreselleşme nedir? Küreselleşme ne demek? Küreselleşme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Küreselleşme Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Küreselleşme:
Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Küreselleşme:
Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küreselleşme:
Dünya üzerindeki ulusların ekonomi, politika ve iletişim bakımlarından birbirine yakınlaşması, bütünleşmeye doğru gitmesi.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Küreselleşme:
Mal, hizmet ve sermayenin artan hareketliliği sonucunda dünyadaki ekonomik bütünleşmenin, toplumlar arasındaki iletişim ve etkileşimin, bunlara bağlı olarak da karşılıklı bağımlılığın artması.
Benzer Coğrafya Terimleri
Kyoto Protokolu: Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik uluslararası tek çerçevedir.
Nükleer Enerji: Atom çekirdeğinin parçalanmasından ya da kaynaşması sırasında açığa çıkan ve radyoaktif maddelerden elde edilen temiz fakat riskli enerji türü.
Ortadoğu: Güneybatı Asya'da, tarihsel ve kültürel yakınlığı olan ülkelerin oluşturduğu coğrafi bölgedir.
Rüzgar Enerjisi: Hareket halindeki havanın kinetik enerjisidir.
Sıcak Çatışma Bölgeleri: Doğadan ya da insandan kaynaklı sebeplerle ulusal veya uluslararası sorunlu bölgelerdir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü