Güncel Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi terimleri sözlüğümüzde Küreselleşme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Küreselleşme nedir? Küreselleşme ne demek? Küreselleşme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Küreselleşme Terimi Hakkında Bilgiler
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Küreselleşme:
Mal, hizmet ve sermayenin artan hareketliliği sonucunda dünyadaki ekonomik bütünleşmenin, toplumlar arasındaki iletişim ve etkileşimin, bunlara bağlı olarak da karşılıklı bağımlılığın artması.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Küreselleşme:
Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.
Coğrafya Terimi Olarak Küreselleşme:
Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küreselleşme:
Dünya üzerindeki ulusların ekonomi, politika ve iletişim bakımlarından birbirine yakınlaşması, bütünleşmeye doğru gitmesi.
Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri
Liberal: Serbest ekonomiden yana olan (kimse, parti vb.).
Liberalizm: Devletin bireylerin medeni, iktisadi ve siyasi haklarının önünü açtığı ve serbest piyasayı öne çıkarttığı siyasi ve felsefi akım.
Manda: I. Dünya Savaşı'ndan sonra bazı az gelişmiş ülkeleri, kendi kendilerini yönetecek düzeye eriştirip bağımsızlığa kavuşturuncaya kadar Birleşmiş Milletler Cemiyeti adına yönetmek için bazı büyük devletlere verilen vekillik.
Manifesto: Toplumsal bir hareketin siyasal inanç ve amaçlarının açık ifadesi , bildiri.
Marksizm: Alman filozof Marks'ın düşüncelerine dayanan devrimci sosyalist akım.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü