Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Kuva-İ Seyyare terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kuva-İ Seyyare nedir? Kuva-İ Seyyare ne demek? Kuva-İ Seyyare hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kuva-İ Seyyare Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Kuva-İ Seyyare:
Batı Anadolu'da Salihli Cephesi'nde Çerkez Ethem Komutasında bulunan Kuva-i Milliye birlikleridir. Atlı milislerden oluşması nedeniyle bu ad verilmiştir. Yozgat, Bolu-Düzce-Hendek-Adapazarı ve Anzavur ayaklanmalarının bastırılmasında belirleyici roller oynamışlardır. Düzenli orduya katılmayı reddederek ayaklanmıştır. Ayaklanması İsmet Bey komutasındaki güçlerce bastırıldıktan sonra, komutanları Çerkez Ethem Yunanistan'a sığınmış, en sonunda Beyrut'ta kısa süre sonra hastalıktan ölmüştür.
Benzer Tarih Terimleri
Kültür (Ekin): İnsanlar yaşamlarını sürdürebilmek için doğayı değiştirmek zorundadırlar. İşte insanın doğayı değiştirirken aldığı her türlü durum, ürettiği her türlü mal, edindiği her türlü duygu, düşünce, bilgi, deneyim ve inanç kültürdür.
Kültür Devrimi: Edinilmiş tüm bilgilerin halka yayılması eylemidir. Toplumun tümüyle gelişmesi ve toplumca en yüksek bilgi düzeyine erişmesini amaçlar.
Kümbet: 1. Çatısı kubbe biçiminde olan yapıdır.
2. Koni, piramit biçiminde damı olan, yuvarlak veya köşeli yapı.
Kürek Cezası: Suçlulara ceza olarak savaş gemilerinde kürek çektirmesidir. Osmanlı Devleti'nde sonraları ağır hapis cezasına da bu ad verilmiştir.
Kütük Defteri: Osmanlı Devleti'nde önceden yeniçerilerin sonradan tüm askerlerin adları, baba adları sülale adları, doğum yerleri ve tarihleriyle, fiziksel özellikleri, görev alışlarını ve görev sırasındaki davranışlarını belirlemek amacıyla tutulan defterdir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü