Eğitim Sitesi

Leasing (Finansal Kiralama) Nedir? Leasing (Finansal Kiralama) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Ekonomi, Bankacılık terimleri sözlüğümüzde Leasing (Finansal Kiralama) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Leasing (Finansal Kiralama) nedir? Leasing (Finansal Kiralama) ne demek? Leasing (Finansal Kiralama) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Leasing (Finansal Kiralama) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Leasing (Finansal Kiralama):

firmaların ticari ve sınai faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için gereksinim duydukları duran varlıkları satın almak yerine belirli kira ödentisi karşılığında kullanım olanağı tanıyan ve banka kredilerine alternatif olarak doğan orta dönemli finansman yöntemidir. Bu yöntem, 1930'lu yıllarda Dünya Ekonomik Krizi'ndeki finansman zorluğu ve 2. Dünya Savaşı sonrasında teknolojik gelişmelerin yenileşme ve modernleşme harcamalarına çözüm olarak geliştirildi. Türkiye'de de 1985'ten başlayarak daha çok KOBİ'ler tarafından kullanılmaktadır.


Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Leasing (Finansal Kiralama):

Firmaların ticari ve sınai faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için gereksinim duydukları duran varlıkları satın almak yerine, belirli kira ödentisi karşılığında kullanım olanağı tanıyan ve banka kredilerine alternatif olarak doğan, orta dönemli finansman yöntemi.


Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

Lehtar: 1- Çek, bono, poliçe gibi ticarî senetlerde, bu senetlerden yararlanabilecek kişi. Lehtarın adı, senet üzerine yazılır. Hamiline veya emrine yazılı senetlerde ise, senedi elinde bulunduran ya da emrinde tutan kişi.

2- Teminat mektuplarında, mektup talebinde bulunan ve tarafına kredi açılan kişi.

Malî: Finansal, parayla ilgili.

Menkul Değer: Bir sermayeyi temsil eden ve sahibine uzun vadeli gelir sağlayan kıymetli evrak.

Merkez Bankası: Fiyat istikrarını sağlamak, para piyasasını düzenlemek, bankacılık sistemini yönlendiren kurum olarak ülkedeki kredi hacmini ve dağılımını ayarlamak, ülkenin altın ve döviz rezervlerini yönetmek ve dış ödemeleri düzenlemekle görevli banka.

Mevduat: Bireyler, firmalar ve kamu kesimi tarafından tasarruf edilerek, bankalara ya da bu konuda yetkili diğer kuruluşlara yatırılan para.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü