Eğitim Sitesi

Leasing (Finansal Kiralama) Nedir? Leasing (Finansal Kiralama) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Leasing (Finansal Kiralama) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Leasing (Finansal Kiralama) nedir? Leasing (Finansal Kiralama) ne demek? Leasing (Finansal Kiralama) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Leasing (Finansal Kiralama) Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Leasing (Finansal Kiralama):

Firmaların ticari ve sınai faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için gereksinim duydukları duran varlıkları satın almak yerine, belirli kira ödentisi karşılığında kullanım olanağı tanıyan ve banka kredilerine alternatif olarak doğan, orta dönemli finansman yöntemi.


Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Leasing (Finansal Kiralama):

firmaların ticari ve sınai faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için gereksinim duydukları duran varlıkları satın almak yerine belirli kira ödentisi karşılığında kullanım olanağı tanıyan ve banka kredilerine alternatif olarak doğan orta dönemli finansman yöntemidir. Bu yöntem, 1930'lu yıllarda Dünya Ekonomik Krizi'ndeki finansman zorluğu ve 2. Dünya Savaşı sonrasında teknolojik gelişmelerin yenileşme ve modernleşme harcamalarına çözüm olarak geliştirildi. Türkiye'de de 1985'ten başlayarak daha çok KOBİ'ler tarafından kullanılmaktadır.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Lebiderya: Kesintisiz deniz manzaralı daire.

Lider: Organizasyonlarda insanların gayretlerini, belirlenen amaçları gerçekleştirmek üzere birleştiren, harekete geçiren, bütün yeteneklerini ortaya koymalarını sağlayan ve onları etkili biçimde yöneten, başkalarından ayrılan yönleriyle fark edilen kişi.

Liderlik: Belirli amaçlara ulaşmak amacıyla diğer insanları etkileme süreci.

Liyakat: İnsanların görevlerini başarı ile yapabilme yeterliliği.

Liyakat Sistemi: Kamu hizmetlerine girişin, hizmet içinde ilerlemenin ve yükselmenin ve her türlü görevlendirme ve ödüllendirmenin yalnızca yeterlik ve başarı ölçütüne dayandırıldığı sistem.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü