Eğitim Sitesi

Levha Nedir? Levha Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Trafik ve İlk Yardım terimleri sözlüğümüzde Levha terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Levha nedir? Levha ne demek? Levha hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Levha Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Levha:

İnsanlara bilgi vermek ve yönlendirmek amacıyla bir yere asılmak için yazılmış yazı, tablo, resim, tabela.


Coğrafya Terimi Olarak Levha:

1- Yer kabuğunu meydana getiren büyüklükleri birkaç yüz kilometrekareden milyonlarca kilometrekareye kadar değişen parçaların her birisidir.
Mantoda sıcaklık ve basıncın etkisiyle oluşan konveksiyonel akıntılara bağlı olarak levhalar, mantonun üstünde hareket ederler.

2- Dünya'nın yüzeyi kesintisizmiş gibi görünmesine rağmen, dev boyuttaki birbirine geçen parçalardan oluşmaktadır. Bu parçaların her birine levha denir.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Levha:

Bir yere asılmak için yazılmış yazı, yapılmış resim.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Levha:

Bir yere asılmak için yazılmış yazı.


Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Levha:

Kitap başlıklarına verilen ad. Başlık veya serlevha da denir. Hüsn-i hatla yazılan ve çerçevelenerek duvara asılan yazılara da levha denilir. Bu yazıların küçüklerine ise kıt'a denilir.


Genel Türkçe Terimi Olarak Levha:

Bilgilendirmek için belirli bir yere asılan yazı.


Deprem Terimi Olarak Levha:

Yer kabuğunu meydana getiren hareket hâlinde bulunan kırılgan parça. Levhaların sınırlarında oluşan sürekli hareketler depremler ve volkanik faaliyetleri oluşturur.


Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

Minibüs: Yapısı itibariyle sürücüsünden başka 8 ila 14 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu taşıtlara minibüs denir. Münibüs kullananların src1 veya src2 belgesi ile psikoteknik değerlendirme raporu almaları zorunludur.

Okul Taşıtı: Genel olarak okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve orta dereceli okulların öğrencileri ile sadece gözetici ve hizmetlilerin taşınmasında kullanılan taşıt. Okul servisi olarak da anılır.

Otobüs: Yapısı itibariyle sürücüsünden başka en az 15 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu taşıtlara otobüs denir. Troleybüsler de bu sınıfa dâhildir. Otobüs kullanan şoföler src1 veya src2 belgesi ile psikoteknik değerlendirme merkezinden psikoteknik raporu almaları zorunludur. Büyük otobüsler de yaş şartı 26 dır.

Otoyol: Hızlı bir trafik akımı sağlamak amacıyla yapılan çok şeritli, çift yönlü, geniş yol.

Paten: Düz yüzeylerde kaymakta kullanılan, altında tekerlekleri olan özel ayakkabı. Paten kullanmadan önce mutlaka (Kask, Dizlik vb.)güvenlik önlemleri alınmalıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü