Eğitim Sitesi

Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) Nedir? Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) nedir? Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) ne demek? Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler):

Yerel yönetimler kavramı, yerinden yönetim ilkesine göre kurulan ve işleyen yönetsel kuruluşları ve yönetim birimlerini anlatmak için kullanılmaktadır. Not: Yerel yönetimler, yöre halkının ihtiyaçlarını etkin bir şekilde karşılamak üzere, yerel topluluğa kamu hizmeti sağlayan ve yerel halkın kendi seçtiği organlarca yönetilen, yönetsel, siyasal ve toplumsal bir kurumdur. Bir başka ifade ile Adem-i Merkeziyet olarak da bilinen yerel yönetimler; devlet sınırları içinde yerleşmiş irili ufaklı insan topluluklarının (köy, kasaba, kent, vb) ortak ve yerel nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla, belli bir hukuk düzeni içinde oluşturulmuş anayasal kurumlar.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Mahalli Yönetim: Bkz: Yerel Yönetim.

Mahfuz: Korunan, saklı tutulan.

Mal Müdürü: Maliye Bakanlığının, ilçelerdeki mal işlerini yürütmekle görevli memuru.

Malî Denetim: Kamu idarelerinin hesap ve işlemleri ile mali faaliyet, mali yönetim ve kontrol sistemlerinin değerlendirme sonuçları esas alınarak, mali rapor ve tablolarının güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin denetimi.

Mali Kontrol Yetkilisi: Harcama talimatlarının kullanılabilir ödenek tutarına, tertibine ve ayrıntılı harcama programına uygunluğunu ve harcamaların bütçe ve gider kanunları ile diğer ilgili mevzuata uygunluğunu değerlendiren görevliler.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü