Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Mahya terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mahya nedir? Mahya ne demek? Mahya hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Mahya Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mahya:
Ramazan gecelerinde, camilerde iki minare arasına gerilen ipler üzerine kandil veya elektrik ampulleriyle yazılan yazı veya yapılan resim.
Tarih Terimi Olarak Mahya:
Ramazan ayında, kandiller-de, dinsel bayramlarda ca-milerde iki minare arasına gerilen ipler üzerine kandil-lerle ya da elektrik ampulle-riyle oluşturulan ve geceleri ışık verilen yazı ya da resimdir.
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mahya:
Çatının en üst sınırı ve aynı zamanda iki saçaktan yükselen çatı yüzeylerinin yatay bir doğru boyunca kesiştiği ara kesittir. Birbirine paralel olmayan saçaklardan yükselen çatı yüzeylerinin kesişmesi ile yükselen mahyalar ortaya çıkar.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mahya:
Ramazan gecelerinde, camilerde iki minare arasına gerilen ipler üzerine kandil veya elektrik ampulleriyle yazılan yazı veya yapılan resim.
İnşaat Terimi Olarak Mahya:
Çatıda iki eğik yüzeyin, dışta 180 dereceden büyük bir açı yaparak birleştiği çizgi.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Mevlit Kandili: Hz. Muhammed'in doğum günü olan rebiyülevvel ayının on ikinci gecesinde kutlanan kandil.
Muhacir: Hz. Muhammed'e uyarak Mekke'den Medine'ye göç eden müslümanlar.
Musalla: Camilerde cenaze namazı kılınan yer.
Nankör: Kendisine yapılan iyiliğin değerini bilmeyen. İyilikbilmez.
Ön Yargı: Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü