Eğitim Sitesi

Mantar Döşeme Nedir? Mantar Döşeme Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Mantar Döşeme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mantar Döşeme nedir? Mantar Döşeme ne demek? Mantar Döşeme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Mantar Döşeme Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mantar Döşeme:

Açıklığı fazla olan döşemelerde betonarme kiriş kullanılmadan yükü kolonlara nakletmek üzere yapılan döşemelerdir.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Mantar Parke: Mantar parke, doğal mantar ağacı kabuklarından kendine has dokularda ve çarpıcı renklerde üretilir. Görünümü ve fiziki yapısıyla sımsıcak bir ortam sağlayan mantar parke iç dekorasyonda tasarımların süratle gerçekleştirilmesinde önemli kolaylıklar sağlar. Isı ve ses yalıtım özellikleri vardır. Anti alerjik ve doğal bir üründür.

Mala: Harç alıp sürmeye yarayan, çoğu üçgen biçiminde, yassı, demirden, üstten tahta saplı, duvarcı ve sıvacı aracı.

Maket: Bir yapı ya da bir nesnenin var olan ya da tasarlanan biçiminin küçük ölçekli modeli.

Macun: Boya öncesi yüzey tamiratında çatlak, çizik ve yüzey düzeltme işleminde kullanılan dolgu malzemeleri.

Merkezi Isıtma: Bir ısıtma merkezinde üretilen ısının, taşıyıcı bir ortam vasıtasıyla ısıtılması istenen mahallere yerleştirilmiş ısıtıcılara gönderilmesi suretiyle gerçekleştirilen ısıtmaya denir. Merkezi ısıtma sistemlerinde ısı üretimi genellikle kazan dairesi adı verilen bir merkezde gerçekleştirilir. Bir kazanda veya sıcak hava üretecinde yanma sonucu ortaya çıkan reaksiyon (tepkime) ısısı suya veya havaya verilir. Isıtıcı akışkan adı verilen su, hava veya herhangi bir akışkan, kazanda üretilen ısıyı taşır. Merkezi ısı üreteci ile ısıtılacak hacim arasında ısıtıcı akışkanı dağıtan ve toplayan bir boru veya kanal sistemi vardır. Bu sistem yardımı ile ısıtılacak hacme getirilen ısıtıcı akışkan, hacim içerisinde uygun yerlere konulmuş ısıtıcı elemanlara (Radyatör, konvektör, fancoil vb.) girer. Bu ısıtıcı elemanlarda ısıtıcı akışkanla merkezden taşınan ısı, oda içerisine yayılır. Böylece bir merkezden üretilen ısı ile çok sayıda bağımsız hacmin ısıtılması gerçekleştirilmiş olur. Genel olarak merkezi ısıtma tesisatını meydana getiren elemanlar şunlardır: Kazanlar (ısı üreteçleri), ısıtıcılar, borular, vanalar ve diğer tesisat elemanlarıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü