Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde MDF (Orta Yoğunlukta Lif Levha) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. MDF (Orta Yoğunlukta Lif Levha) nedir? MDF (Orta Yoğunlukta Lif Levha) ne demek? MDF (Orta Yoğunlukta Lif Levha) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
MDF (Orta Yoğunlukta Lif Levha) Terimi Hakkında Bilgiler
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak MDF (Orta Yoğunlukta Lif Levha):
MDF (Medium Density Fiberboard= Orta Yoğunlukta Lif Levha)
Ağaç liflerinin sıcakta sertleşen sentetik reçine ile birbirine kaynaştırılması suretiyle levhalar halinde üretilen ahşap esaslı bir malzemedir. İnce ağaç talaşından üretilen oldukça sağlam bir üründür. Suntadan daha kolay işlenirliği ve sağlamlığı nedeniyle daha çok tercih edilir.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri
Mat Boya (Plastik Boya): Su bazlı mat boyalara, halk arasında "plastik boya" denir. Mat boyalar, kaygan bir yapıya sahip değildir. Tam silinebilme özellikleri yoktur. Bu yüzden, mat boya ile boyanmış duvarların çok sık ve ıslak bezle silinmesi, boyanın renk kaybına uğramasına ya da lekelerin boya üzerinde iz bırakmasına neden olabilir.
Masif Ahşap Parke: Diğer tüm zemin uygulamalarından farklı olan masif parke, doğrudan %100 doğal ahşap tabakaların zemine uygulanmasıyla elde edilen döşeme kaplamasıdır. Gerçek doğal malzeme kullanılması hem mükemmel bir görünüm sağlar hem de mekana ahşaba özgü bir sıcaklık duygusu kazandırır. Üzerinde 6 mm sistre payı olması sebebiyle uzun seneler boyunca sağlıklı yapısını ve ilk günkü görünümünü korur. Maliyeti, özellikle uzun boylarında, laminat ve lamine parkeye nazaran daha yüksektir. Uzun ömürlü olması, ısı ve ses izalosyonu sağlaması, sistre olabilmesinden dolayı masif parke günümüzde de sıklıkla kullanılmaya devam etmektedir. Masif parke uygulamalarında farklı ağaç cinsleri (meşe, iroko, merbau vb..), farklı kalite sınıfları ve farklı cila alternatiflerinden yararlanılmak suretiyle çok büyük bir renk ve görüntü çeşitliliği sunulabilmektedir. Basit döşeme tahtasından başlayıp günümüzde lazer tekniği ile işlenmiş parkeye kadar uzanan masif parkenin ömrü uygulandığı binanın ömrü ile eşdeğerdir. Başlıca parke döşeme şekli olarak; balıksırtı, düz, kare ve hasır döşeme şekilleri sayılabilir. Parkeler zemine özel yapıştırıcılarla bağlanarak döşenir. Zemin üzerine kadronlar döşenerek parkeler çiviyle kadronlara bağlanarak ta döşenebilir.
Masif Ahşap Kapı: Masif kapıların yapısı tümüyle ağaçtan imal edilmiş masif ahşap panellerden oluşur. Bu yüzden yapay madde içermeyen, doğal, estetik ve uzun süre dayanıklıdır.
Mutfak Fanı: Mutfak vb. küçük mekanların havalandırılmasını sağlamak için tasarlanmış fanlardır. Duvar, pencere camı, saç veya benzeri ince kalınlıkta satıhlara monte edilebilir.
Musluk: Tesisat borularından istenilen miktarda akışkan almak için kullanılan armatürlere musluk denir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü