Eğitim Sitesi

Meclis Hükümeti Sistemi Nedir? Meclis Hükümeti Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Meclis Hükümeti Sistemi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Meclis Hükümeti Sistemi nedir? Meclis Hükümeti Sistemi ne demek? Meclis Hükümeti Sistemi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Meclis Hükümeti Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Meclis Hükümeti Sistemi:

"Konvansiyonel Sistem" olarak da bilinir. Meclisin üstünlüğü ilkesine dayanır, yasama ve yürütme kuvvetlerinin bir mecliste birleştiği yönetim biçimidir. Yürütme görevini yapan kurul bu meclis tarafından seçilir. Kurul, meclis adına görevini yerine getirir.


Benzer Tarih Terimleri

Kutsal İttifak: Papa'nın teşvikiyle Avrupa ülkeleri arasında kurulan ittifaklardır. Bu ittifakların çoğu Osmanlı Devleti'ne karşı oluşturulmuştur.
Avusturya, Malta, Lehistan, Venedik ve Rusya 1683'te güçlerini birleştirerek Kutsal İttifakı oluşturmuştur. Kutsal İttifak ile Osmanlı Devleti arasında 1699'a kadar yaşanan savaşlardan Osmanlı Devleti yenik çıkmış ve geniş oranda toprak kaybetmiştir.

Konjonktürel İttifak: Bir devletin içinde bulunduğu dönemin şartları doğrultusunda, kendi menfaatlerini gözeterek kurduğu dostluk (çıkar) ilişkisidir.

Uluslararası: Birçok ulusu ilgilendiren, iki ya da daha çok ulus arasında gerçekleşen.

Modern Devlet: Merkezi otoritenin olduğu ve siyasi gücü iktidarın topladığı devlet anlayışıdır. Birey yada toplum hakkında kapsayıcı nitelikte kurallar koyma yetkisine sahiptir.

Kolonicilik: Bir ülkenin, kendi ülkesi dışındaki toprakları işgal ederek yönetmesine koloni denir. Bu kolonilerin devletin idaresinde aktif olarak kullanılması ise koloniciliktir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü