Güncel Edebiyat terimleri sözlüğümüzde Melodram terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Melodram nedir? Melodram ne demek? Melodram hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Melodram Terimi Hakkında Bilgiler
Edebiyat Terimi Olarak Melodram:
İlkçağlarda, özellikle eski Yunan'da kimi bölümlerinde müzik çalınan, yer yer şarkılar serpiştirilmiş sahne yapıtı.
Tiyatro Terimi Olarak Melodram:
Modern tiyatroda acıklı, korkunç, olağanüstü konular etrafında yazılan ve gerilimi yüksek sahneler taşıyan duygusal oyun.
Müzik-Dans Terimi Olarak Melodram:
Müzikle birlikte, melodisiz olarak, düz okuma durumda söylenen dram. Müzik eşliğiyle bir anlatıcı için hazırlanmış yapıtların türüne verilen ad.
Dil ve Anlatım Terimi Olarak Melodram:
Bestelenmiş dramdır.
Benzer Edebiyat Terimleri
Menkıbe: Din büyüklerinin, ermiş kişilerin hayatlarını, yaptıkları olağanüstü işleri dile getirip anlatan öykülere verilen ad. Din büyüklerinin hayatı çevresinde gelişen olayları anlatan eserler.
Mensur: Düz yazı
Mersiye: 1. İslam edebiyatlarında bir kişinin ölümü üzerine duyulan üzüntü ve acıyı anlatmak; onun erdemlerini, iyi yönlerini dile getirmek amacıyla, ölüyü över nitelikte yazılan şiir ve yazılara verilen genel ad.
2. Bir kişinin ölümünden duyulan acıyı konu edinen divan şiiri nazım türü.
Mesnevi: 1. Her beytinin dizeleri kendi arasında uyaklı olan, beyit sayısı konunun işlenişine göre ciltlerce belirlenen Divan şiirinin en uzun nazım şekli.
2. Dizileri kendi arasında aa, bb, cc... kafiyeli olduğundan uzun hikâyeleri anlatmaya elverişli olan klasik Türk edebiyatı nazım şekli.
Mısra (Dize): Manzum metinleri oluşturan satırlardan her biri.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü