Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Menzil terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Menzil nedir? Menzil ne demek? Menzil hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Menzil Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Menzil:
Hareket halinde olan bir ordu veya kervanın bir günlük yolu sonunda ulaştığı konak yeridir. Anadolu Selçukluları zamanında menziller arasındaki uzaklık 35-40 km. arasında değişirdi.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Menzil:
1- At değiştirmek veya konaklamak için kervanların ve posta tatarlarının indikleri bina veya han.
2-Atılan bir merminin gittiği mesafe.
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Menzil:
Konak yeri.
Atıcılık Terimi Olarak Menzil:
Bir atışın katettiği mesafe.
Benzer Tarih Terimleri
Merkantilizm: 1- Amerika'da altın ve gümüş madenlerinin bulunmasının ardından, devletlerin esas veya asıl zenginliklerini değerli madenlerden meydana geldiğini savunan ve korumacı bir politikadan yana olan iktisadi öğreti.
2- XV. ve XVIII. yüzyıllar arasında egemen olmuş, ticaret burjuvazisinin çıkarlarını öne alan, gönencin üretim alanında değil, ticarette ve anamal birikiminda olduğunu ileri süren öğretidir. Bu öğretiyi benimseyenler "sat ama alma" sloganı ile hareket ederek kasalarında en fazla altını biriktirmeye çalışırlardı.
Mesen: Sanatçıları, bilim adamlarını koruyan, her yönden onlara destek olan, para yardımında bulunan varlıklı kimselerdir.
Mesih: Hz. İsanın adlarından biridir.
Meşrutiyet: Hükümdarla yönetilen bir ülkede, hükümdarın ya da bir başbakanın başkanlığı altında bir hükümetin ya da yasaları yapan seçilmiş bir parlamentonun bulunduğu yönetim biçimidir. Kısaca parlamenter krallık olarak da nitelendirilebilir.
Mevlevilik: Mevlana Celalettin Rumi'nin oğlu sultan Velet tarafından, Mevlana'nın ölü-münden sonra, XIII. yüzyıl-da Konya'da kurulan, temeli Mevlana'nın görüşle-rine dayanan, evreni tanrı-nın bir belirtisi sayan, varlığın birliği ilkesini benimseyen, insanı evrenin özü olarak gören, müzikli, rakslı tören-lerle tanrıya ulaşmayı amaçlayan sünni tarikattır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü