Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Meridyen(Boylam) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Meridyen(Boylam) nedir? Meridyen(Boylam) ne demek? Meridyen(Boylam) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Meridyen(Boylam) Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Meridyen(Boylam):
Kuzey ve Güney kutup noktalarını birleştiren, Ekvator'u dik bir açıyla kesen hayali çizgilerdir.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Kıta: Etrafı denizlerle ve okyanusla çevrili, çevresindeki adalarların da dahil olduğu büyük kara parçalarıdır. Yerkürenin % 29'u karalarla çevrilidir. Bunun büyük çoğunluğu Kuzey Yarımküre'dedir.
Dünyada 7 tane kıta vardır. Bunlar;
1. Asya
2. Afrika
3. Kuzey Amerika
4. Güney Amerika
5. Antarktika
6. Avrupa
7. Okyanusya (Avustralya ve Yeni Zelanda)
En büyük kıta Asya kıtasıdır. En küçük kıta Avrupa'dır. Antarktika kıtası tamamen buzullarla kaplı olduğu için tarım faaliyetleri yoktur. Avrupa ve Asya, birlikte Avrasya olarak adlandırılmaktadır.
Okyanus: 1. Kıtalar arasındaki büyük çukurlarda kalan geniş ve derin su kütlelerine Okyanus denir.
2. Ana karaları birbirinden ayıran büyük deniz
Okyanuslar ;
1-Büyük Okyanus (Pasifik)
2-Atlas Okyanusu
3-Hint Okyanusu
Okyanuslar büyükten küçüğe;
Büyük Okyanus, Atlas Okyanusu ve Hint Okyanusu'dur.
Deniz: Okyanusların karalar içerisine giren kollarına deniz denir.
Hava Durumu: Sıcaklık, rüzgâr ve yağış gibi hava olaylarının bir yerde gösterdiği kısa süreli değişime hava durumu denir.
Tarih: İnsanların geçmişte meydana getirdikleri olayları yer ve zaman göstererek, neden sonuç ilişkisi içersinde inceleyen bilim dalıdır.
Tarih incelenirken yıllara, yüzyıllara ve çağlara ayrılmıştır. Hz. İsa'nın doğum günü Miladi takvimin başlangıcı olarak sıfır kabul edilmiş ve buna Milat adı verilmiştir.
Bu tarihten (sıfır) öncesine Milattan Önce (M.Ö), bu tarihten sonrasına Milattan Sonra (M.S) denir. Yüzyılların sınıflandırılması da Milada göre yapılır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü