Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Mermerit terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mermerit nedir? Mermerit ne demek? Mermerit hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Mermerit Terimi Hakkında Bilgiler
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mermerit:
Mermer tozu ve polyester ana hammaddeleri ile homojen karışımlar elde edip, kalıplara döküldükten sonra reaksiyon ile kuruma sürecinin ardından elde edilen malzemeye Mermerit denir. Mermeritin ana hammaddesi mermer tozu (kalsit) ve polyester olup üretimde ayrıca renk pastaları, ayırıcı ve jelkot gibi ek ajanlar da kullanılmaktadır. Cilalamaya ve parlatmaya gerek yoktur. Yıllar geçse de rengi atmaz ve parlaklığını kaybetmez. Mutfak ve banyo dolaplarına uyumlu renklerde üretilebilmektedir. Granit mermer görünümünde üretilebilir.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri
Mermer: Masif ve kaplama olarak inşaatta çok kullanılan, yüksek ısı ve basınç altında başkalaşmış, billurlaşmış, renklisi ve damarlısı da bulunan genellikle beyaz, bir çeşit kireç taşı.
Nötr: Yansız, tarafsız.
Normal Küvet: Daha çok kullanım alanı kısıtlı olmayan büyük banyolarda kullanılan bu tip küvetler, banyo yapacak kişinin ayakta veya uzanarak yıkanabilmesini sağlar. İki veya üç kenarı duvara dayanabilir. Düşük döşeme içine gömülen tiplerinin yanı sıra bitmiş döşeme üzerine monte edilebilen ankastre modelli olanları vardır.
Niş: Kendinden geniş bir mekana açılan ve genellikle içlerine eşya koymak amacıyla duvara oyulmuş, çoğu üstü kemerli ve mukarnaslı duvar girintisi veya hücresi.
Nikel: Atom numarası 28, atom ağırlığı 58,71, yoğunluğu 8,9 olan gümüş parlaklığında, demir sertliğinde, kolay işlenebilen ve kolayca tel durumuna getirilebilen bir elementtir. Nikel paslanmaz çelik, mıknatıs, bozuk para ve özel alaşımlar gibi birçok endüstriyel ve son kullanıcı ürünlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca cama yeşil renk vermek amacıyla da kullanılmaktadır. Nikel her şeyden önce bir alaşım metalidir. Bu nedenle alaşım olarak birçok kullanım alanı mevcuttur. Bu alaşımlar bakır, krom, alüminyum, kurşun, kobalt, gümüş ve altın ile yapılan alaşımlardır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü