Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde Mescit terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mescit nedir? Mescit ne demek? Mescit hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Mescit Terimi Hakkında Bilgiler
Arkeoloji Terimi Olarak Mescit:
Genel anlamda cami. Anadolu'da minberi olmayan, vakit namazları için kullanılan küçük camiler.
Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Mescit:
İçinde cuma namazı ve bayram namazı kılınmayan küçük mahalle cami.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mescit:
Müslümanların toplu halde veya tek başına namaz kılıp, ibadet ettikleri umuma açık mübarek mekanlar, genelde minaresiz, küçük camiler için kullanılır.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mescit:
Namaz kılınan, ibadet edilen yer.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mescit:
Müslümanların ibadet yeri, cami, namazgâh. Türk toplumunda ibadet edilen küçük yerlere mescit, büyüklerine de cami denir. Yeryüzünde ilk yapılan mescit Kâbe'dir.
Benzer Arkeoloji Terimleri
Mihrap: Cami ve mescitler ile namazgâhlarda kıble yönünde belirleyici mimari öğe. ımamın önünde durduğu bölüm. Genellikle etrafı çerçevelenmiş, duvarda küçük bir girinti biçiminde yapılmıştır.
Minber: Camilerde cuma namazında hutbe okunan yer. Genellikle birkaç basamak yükselen bir mimari öğe. Kapı, basamak, basamak korkulukları, köık ve külah (taç) bölümleri bulunur. Ağaç ya da taştan olabilir. Çok basitlerinden çok bezemelilerine kadar değişik türlerine rastlanır.
Mitolojik: Mitolojiye ilişkin her türlü olgu ve oluşumlar. Batı sanatında genellikle Yunan ve Roma mitolojilerinden konu alınmış yapıtlarda görülen nitelikler.
Mozaik Çini: Değişik renklerde sırlanmış levha ve parçaların alçı zemin içinde dondurulmasıyla elde edilen bir süsleme tekniği.
Muhakkâk: Sülüse benzeyen ancak daha fazla yatık ve uzun çizgileri olan büyük boy yazı üslubu.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü