Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Metropol terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Metropol nedir? Metropol ne demek? Metropol hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Metropol Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Metropol:
Sanayileşme sonucu bazı kentlerin tek merkezli olmaktan çıkıp çok merkezli duruma gelmesiyle ortaya çıkan farklılaşmış kent yapısı.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Metropol:
Metropolis. Belli bir büyüklüğe ulaşmış, örneğin, nüfusu bir milyonu aşmış ve bir bölgenin en önemli kenti olarak nitelenebilen yerleşme. Bir metropolün çevresinde banliyö uzaklığında yerleşmeler bulunur.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Metropol:
Bir ülkenin veya bir bölgenin çevresindeki yerleşim yerlerine ekonomik ve toplumsal yönlerden hâkim olan ve genellikle ülkenin başka ülkelerle olan ilişkisinin sağlandığı en önemli kenti, ana kent.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Millî Gelir: 1- Bir ülkede bir yılda üretilen mal ve hizmetlerin parasal değerine, gayri safi milli hasıla denir. Bu gayri safi milli hasıladan makinelerin yıpranma payı olan amortismanlar (yenileme giderleri) çıkarılırsa milli gelir elde edilir.
2- Gayrisafi millî hâsıladan çeşitli vergi ve giderler düşüldükten sonra elde edilen net gelir.
Otokrasi: Yasama, yürütme ve yargı güçlerinin yani egemenliğin tek kişi ya da grubun elinde bulunduğu yönetim biçimi.
Öykünme: Başka birinin davranışlarını benimseme amacı ile olduğu gibi yineleme, taklit.
Rant: 1- Doğal kaynak sahibinin üretimden aldığı pay.
2- Toprağın üretime katılmasından sonra üretim gelirlerinden toprak sahibine düşen gelir. Üretimi sağlayan etkenlerden biri olan doğanın bir parçası da topraktır.
Rol Çatışması: Statülerin gerektirdiği bazı rollerin birbirini zorlaştırması durumu.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü