Güncel Mutfak - Yemek terimleri sözlüğümüzde Mikroorganizma terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mikroorganizma nedir? Mikroorganizma ne demek? Mikroorganizma hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Mikroorganizma Terimi Hakkında Bilgiler
Mutfak - Yemek Terimi Olarak Mikroorganizma:
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Mikroorganizma:
Mikroskop yardımıyla görülebilen bakteri, virüs, amip, öglena gibi canlılar.
Sağlık-Tıp Terimi Olarak Mikroorganizma:
1. Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olup ancak mikroskop ile görülebilen organizmaların genel adı.
2. Doğal olarak her yerde bulunabilen genellikle tek hücreli, karmaşık enzim yapısı olan; virüs, bakteri, parazit, mantar vb. olarak adlandırılan gözle görülemeyen çok küçük organizmalara denir.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Mikroorganizma:
Gözle görülemeyen ancak mikroskop altında büyütülerek görülebilen tek hücreli küçük canlılardır.(Mayalar, bakteriler ve küf mantarları olmak üzere 3 gruba ayrılırlar.)
Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Mikroorganizma:
Ancak mikroskop altında görülebilen küçük canlılar.
Biyoloji Terimi Olarak Mikroorganizma:
Tek veya çok hücreli olabilen, çıplak gözle görülemeyen, bakteri, mantar, arke, protist veya virüs gibi mikroskobik organizmalar.
Benzer Mutfak - Yemek Terimleri
Milföy: Pasta, çörek ve börek yapımında kullanılan yağlı bir hamur türü.
Mirpua: Havuç, soğan ve kereviz eşit miktarda ve eşit büyüklükte (iri küpler halinde) kesilmesi ile elde edilen sebze karışımına verilen isim. (Fr. Mirpoix)
Moleküler Gastronomi: Gıdaların pişirilmesi aşamasında gıdalarda meydana gelen değişimleri ve bu değişimlere yol açan kimyasal reaksiyonları inceleyen bir dal. Moleküler gastronomi kimyasal maddelerle yemek yapma işi değildir. Gıdaların yapısında bulunan tat, koku, lezzet unsuru olan kimyasal maddelerin pişirme sırasında gösterdikleri farklı davranışları inceleyerek her bir madde için farklı lezzetlerin geliştirilmesini araştırır. Şöyle örneklersek daha anlaşılır olacaktır. Çikolatanın içerisinde bulunan kakao yağının sıcaklık etkisiyle birlikte verdiği lezzet ve keyif etkisi farklılık göstermektedir. Kakao yağının en lezzetli olduğu sıcaklık 35-40 °C arasındadır. Bu sıcaklıkların altında ya da üzerinde bir sıcaklıkta bir kakao yağı bize keyif ve lezzet vermez.
Moril: Kuzu mantarı.(Fr. Morille)
Mörang: Beze. Çırpılmış yumurta beyazına şeker ilave ederek elde edilen kurabiye çeşidi. (Fr. Meringue)
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü