Eğitim Sitesi

Mikroorganizma Nedir? Mikroorganizma Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Mikroorganizma terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mikroorganizma nedir? Mikroorganizma ne demek? Mikroorganizma hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Mikroorganizma Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mikroorganizma:

Tek veya çok hücreli olabilen, çıplak gözle görülemeyen, bakteri, mantar, arke, protist veya virüs gibi mikroskobik organizmalar.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Mikroorganizma:

Mikroskop yardımıyla görülebilen bakteri, virüs, amip, öglena gibi canlılar.


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Mikroorganizma:

1. Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olup ancak mikroskop ile görülebilen organizmaların genel adı.

2. Doğal olarak her yerde bulunabilen genellikle tek hücreli, karmaşık enzim yapısı olan; virüs, bakteri, parazit, mantar vb. olarak adlandırılan gözle görülemeyen çok küçük organizmalara denir.


Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Mikroorganizma:

Gözle görülemeyen ancak mikroskop altında büyütülerek görülebilen tek hücreli küçük canlılardır.(Mayalar, bakteriler ve küf mantarları olmak üzere 3 gruba ayrılırlar.)


Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Mikroorganizma:

Ancak mikroskop altında görülebilen küçük canlılar.


Mutfak - Yemek Terimi Olarak Mikroorganizma:

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.


Benzer Biyoloji Terimleri

Laktik Asit: Ekşi sütte ve bitkilerin çoğunda bulunan asit alkol, süt asidi.

Kolestrol: Hayvansal yağ ve dokularda, yumurta sarısında bol miktarda bulunan, vücuda hayvansal besinlerle giren, karaciğer ve böbrek üstü bezinde de sentezlenen, yağ asitlerinin emilimini kolaylaştıran, deri yüzeyinde D vitamini, karaciğerde safra, böbrek üstü bezi ve eşey bezlerinde çeşitli steroit hormonların sentezinde öncül maddeyi oluşturan steroit yapıdaki lipit.

Histon Protein: Kromozomların yapısında bulunur. DNA molekülü histon proteinlerinin üzerine sarılıp paketlenerek kromozomları oluşturur.

Hepatit: Derinin, dokuların ve organizmadaki sıvıların sarı bir renk almasıyla beliren hastalık, karaciğer yangısı.

Gen Terapisi: Kalıtsal olarak aktarılan ya da sonradan kazanılmış hastalıkları tedavi etmek amacıyla genlerin veya küçük DNA ve RNA moleküllerinin insan hücrelerine, organ ve dokularına transfer edilmesi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü