Eğitim Sitesi

Millet Nedir? Millet Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Millet terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Millet nedir? Millet ne demek? Millet hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Millet Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Millet:

Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Millet:

1- Belli bir toprak üzerinde yaşayan, ortak tarih ve ülküleri benimseyen insanların oluşturduğu topluma millet denir.

2- Aynı coğrafi bölgede yaşayan; aynı ekonomiyi, dili ve kültürü paylaşan; tarihsel geçmişe dayanan ve ortak amaçları bulunan en geniş insan topluluğudur.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Millet:

Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Millet:

Din, dil, tarih, kültür, ülkü birliği olan insan topluluğu.


Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Millet:

Siyasi bir birlik şeklinde yaşayan, ortak, mazi ve kültüre sahip, devlet şeklinde teşkilatlanmış fert ve zümrelerin toplamı.


Benzer Tarih Terimleri

Milliyetçilik: Bireylerin ait oldukları milletin varlığını ve birliğini sürdürmesi ve yüceltmesi için diğer bireylerle ortak çalışma bilincine sahip olmasıdır. Atatürkçülüğün altı ilkelesinden biridir.

Minber: Camilerin içinde, hatibin çıkıp hutbe okuduğu, merdivenli ve yüksekçe yerdir.

Mine: Metal eşya üzerine uygulanan, vurulan renkli cam katmanıdır.

Minyatür: 1. Eski el yazısı kitapları süslemek için sulu boya ile yapılan ince, renkli resimler. (Minyatürün kendine özgü bir üslûbu vardı. Geçmişin kıyafetini en iyi yansıtan belgeler minyatürlerdir)

2. Işık gölge ve oylum duygusu yansıtılmayan, küçük ve çok renkli resim sanatıdır.

3. Çoğunlukla eski yazma kitaplarda görülen, ışık, gölge ve hacim duygusu yansıtılmayan küçük, renkli resim sanatı.

Mit: Kuşaktan kuşağa yayılan, toplumun düş gücü etkisiyle zamanla biçim değiştiren, tanrılar tanrıçalar, evrenin doğuşu vb.yle ilgili, imgesel alegorik, (canlandırma) bir anlatımı olan halk öyküsüdür.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü