Eğitim Sitesi

Milli Gelir Nedir? Milli Gelir Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Ziraat (Tarım) terimleri sözlüğümüzde Milli Gelir terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Milli Gelir nedir? Milli Gelir ne demek? Milli Gelir hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Milli Gelir Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Milli Gelir:

Bir ülkede belli dönemlerde üretilen mal ve hizmetlerin, üretimine katılan üretim faktörlerinin (emek, sermaye, toprak ve müteşebbis) üretime katılmaları karşılığında aldıkları payların (ücret, kar, faiz, kira) ve dolayısıyla nihai mal ve hizmetlerin toplam parasal değeridir. Bir ulusun bir yıl içinde ürettiği toplam değer.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Millî Gelir:

1- Bir ülkede bir yılda üretilen mal ve hizmetlerin parasal değerine, gayri safi milli hasıla denir. Bu gayri safi milli hasıladan makinelerin yıpranma payı olan amortismanlar (yenileme giderleri) çıkarılırsa milli gelir elde edilir.

2- Gayrisafi millî hâsıladan çeşitli vergi ve giderler düşüldükten sonra elde edilen net gelir.


Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Milli Gelir:

Bir yıllık toplumsal üretimde, üretim araçları için harcananların düşülmesinden sonra kalan bölüm, ulusal gelir.


Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

Microjet: Depo dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan soğuk sisleme cihazı.

Momchil: Kılçıksız, beyaz kavuzlu, orta boylu, kışa, kurağa, paslara ve kurağa dayanıklı, tane dökmez, verimli, bin dane ağırlığı 43 gram civarında olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

Monokültür: Tek türde tarım.

Müteşebbis (Girişimci): Bir ticaret ya da sanayii işine girişen kimse, (üretim faktörü).

Nagev: Kırmızı renkli, iri taneli ve orta sertlikte bir çeşittir. 1000 tane ağırlığı 38 gramdır. Soğuğa ve kurağa dayanımı iyidir. Ekmeklik kalitesi ve verimi iyidir. Kahverengi pasa ve septoria'a karşı dayanıklı, sarı pasa orta dayanıklı ekmeklik buğday çeşidi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü