Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Minare terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Minare nedir? Minare ne demek? Minare hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Minare Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Minare:
Namaz vaktinin geldiğini bildirmek için camide müezzinin ezan okuduğu, sala verdiği, şerefesi olan, çoğunlukla taştan, yüksek ve ince yapı.
Sanat Terimi Olarak Minare:
Camiilerin dışında bazen bitişik bazende tamamen ayrı olarak inşa edilen ezan okumak için yapılan öğe. İslam mimarisinde ilk minareler Abbasiler döneminde ortaya çıkmıştır. Kaynağı konusunda farklı görüşler vardır. Bütün islam ülkelerinde aynı önemle ele alınmamıştır. Özellikle Osmanlı ve Hint-İslam mimarisinde vazgeçilmez bir simge olarak görülmüştür.
Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Minare:
Camilerin dışında bazen bitişik bazen de tamamen ayrı olarak inşa edilen ezan okumak için yapılan öğe. İslam mimarisinde ilk minareler Emeviler döneminde ortaya çıkmıştır. Kaynağı konusunda farklı görüşler vardır. Bütün İslam ülkelerinde aynı önemle ele alınmamıştır. Özellikle Osmanlı ve Hint-İslam mimarisinde vazgeçilmez bir simge olarak görülmüştür.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Misyoner: Hıristiyanların kendi ülkeleri dışında, dinlerini yaymak için görevlendirdiği kimseler.
Muamelât: Kişilerin karşılıklı olarak kendi aralarında yaptıkları işler.
Naat: Hz. Peygamber (S.A.V.)'e duyulan derin sevgiyi dile getiren şiirler.
Nasihat: Bir kimseye yapması veya yapmaması gereken şeyler için söylenen söz, öğüt.
Nifak: İki yüzlülük, ara bozmaya çalışmak.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü