Eğitim Sitesi

Miyop Nedir? Miyop Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Fizik terimleri sözlüğümüzde Miyop terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Miyop nedir? Miyop ne demek? Miyop hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Miyop Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Miyop:

Yakını iyi görememek. Cisimlerin görüntülerin retinanın ön kısmında oluşmasıdır.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Miyop:

Nesnelerin görüntüleri ağ tabakaların ön tarafında kaldığı için uzağı net görememe hastalığı.


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Miyop:

Uzağı net görememe.


Benzer Fizik Terimleri

Magnetik alan(B): Bir pusula veya benzeri bir cihazın iğnelerini döndürebilecek, etkiye sahip magnetik nesnelerin kapladığı uzay. Alan güney kutbundan kuzey kutbuna doğrudur.SI birim sisteminde manyetik alanın birimi Tesla'dır.

Newton'un 1. yasası: Bir cisme bir diş kuvvet etki etmedikçe, cisim durgun ise durgun kalacak, hareketli ise sabit hızla doğrusal hareketine devam edecektir.Bir cisme etki eden kuvvetlerin toplamı sıfır ise cisim sabit hızla hareket ediyorsa sabit hızla hareketine devam eder veya hareketsiz ise bulunduğu yerde kalır.

Newton'un 2. yasası: Bir cismin ivmesi ona etki eden bilekse kuvvetle doğru orantılı, kütlesi ile ters orantılıdır.Fnet = m a; bir cisme eden net kuvvet cismin kütlesi ve ivmesinin çarpımına eşittir.

Newton'un 3. yasası: İki cisim etkileşiyorsa , 2. cismin 1. cisme uyguladığı F21 kuvveti, 1.cismin 2. cisme uyguladığı F12 kuvvetine eşit ve zıt yönlüdür.Bir cisme etki eden bir kuvvet varsa cisim tarafından etki eden kuvvete aynı büyüklükte ve ters yönde bir etki kuvveti ortaya çıkar.

Newton: 1. SI birim sisteminde kuvvetin birimidir. 1 kg kütleli bir cisim üzerine uygulandığında ona 1m/s² ' lik ivme kazandıran kuvvet 1 Newton'dur.

2. 1643 – 1727 yılları arasında yaşamış olan İngiliz fizikçidir. Başta genel kütle çekimi ve hareket yasaları olmak üzere, pek çok buluş gerçekleştirmiştir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Fizik Terimleri Sözlüğü