Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Mizaç terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mizaç nedir? Mizaç ne demek? Mizaç hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Mizaç Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Mizaç:
1. Bireyin fizyolojik ve duygusal özelliklerinin davranışlarına yansıyarak sürekli hale gelmesidir. Birey yaşadığı çevrede birçok uyarıcı alır ve bu uyarıcılara tepki verir. Örneğin bir espriye bir birey gülerek bir diğeri kızarak tepki verebilir. Genel olarak uyarıcılara verdiğimiz duygusal tepkilerimiz mizacımızı oluşturur. Güler yüzlü olmak, sevimli olmak, asık yüzlü olmak, karamsar olmak mizaç örnekleridir.
2. Kişiliğin duygudurum, genel enerji düzeyi ve tempoyla ilgili yönleri. Mizacın doğuştan ve edinilmiş yönleri vardır.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mizâç:
Huy, yaratılış, tabiat, karakter.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Olumlu Aktarma: Daha önce yapılmış bir öğrenmenin, başka bir durumdaki öğrenmeyi kolaylaştırması. İki durumdaki davranışlar benzer olduğunda ortaya çıkar.
Olumlu Pekiştireç: Bir davranışı izlediğinde onu kuvvetlendiren uyarıcı ya da olay. Bu gibi uyarıcılara ödül de denir.
Olumsuz Aktarma: Daha önce yapılmış bir öğrenmenin başka bir durumdaki öğrenmeyi zorlaştırması. İki durumdaki davranışlar farklı olduğunda ortaya çıkar.
Olumsuz Pekiştireç: Bir davranışın sonucunda ya da olay ortadan kalktığında o davranışı kuvvetlendiren uyarıcı. Bu tür uyarıcılara itici uyarıcı da denir.
Perde: İşitsel uyarıcılardaki frekansların tizlik-peslik boyutunda algılanması.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü