Güncel Ekoloji - Çevre terimleri sözlüğümüzde Modifikasyon terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Modifikasyon nedir? Modifikasyon ne demek? Modifikasyon hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Modifikasyon Terimi Hakkında Bilgiler
Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Modifikasyon:
Dış faktörlerin etkisiyle canlının dış görünümünde meydana gelen ve kalıtsal olmayan değişimlere verilen isimdir.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Modifikasyon:
Canlıda, çevrenin etkisiyle canlıların fenotiplerinde oluşan ve kalıtsal olmayan değişiklikler.
Biyoloji Terimi Olarak Modifikasyon:
Çevre etkileriyle canlıların fenotiplerinde meydana gelen değişiklikler. Çevresel faktörlerin (sıcak,ışık, nem, beslenme ) etkisiyle, genlerin yapısının değil de çalışma şekil ve derecelerinin değişmesine denir. Kalıtsal olmayıp nesilden nesile aktarılmaz.
Genetik Terimi Olarak Modifikasyon:
Çevre etkileriyle canlıların fenotiplerinde meydana gelen değişiklikler.
Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri
Monokültür: Tarım ekosistemlerinde aynı alanda uzun süre tek bir ürünün yetiştirilmesine verilen isimdir. Orta Anadolu da nadas-buğday yetiştiriciliği buna örnektir.
Mutasyon: Ortamda bulunan fiziksel ve kimyasal etmenlerle canlıların kromozomlarındaki genlerin dizilişinde meydana gelen kalıcı değişime verilen isimdir. Mutasyon doğada kendiliğinden ortaya çıkabileceği gibi, insan eliyle de ortaya çıkabilir. Canlıda meydana gelen mutasyon, ortaya çıkan morfolojik ve fizyolojik değişikliklerle görülebilir.
Mutualizm (İki Taraflı Ortaklık): Karşılıklı fayda esasına dayanan bir yaşama şeklidir. Bu ortaklıktan her iki türde faydalanır. Bu ilişki (+,+) ifadesiyle gösterilir. Liken birliğini bir alg ile basit bir mantar meydana getirir. Alg bu birlik içerisinde üretici olarak görev yapar. Mantara ise su ve mineral temin ederek algin fotosentez yapabilmesini sağlar ve sitemi korur.
Nadas: Ekim yapılan alanlarda toprağın gerektiğinde işlenerek belirli bir süre boş bırakılmasına verilen isimdir. Nadasa bırakmanın asıl amacı; yabancı otları kontrol altına almak, toprakta su biriktirmek ve organik artıkların ayrışmasını sağlamaktır.
Nispi Nem: 1m³ hava içerisindeki su buharı miktarının, aynı sıcaklıkta bu hacmin en çok yüklenebileceği, su buharı miktarının % olarak ifadesidir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü