Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Mongolizm terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Mongolizm nedir? Mongolizm ne demek? Mongolizm hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Mongolizm Terimi Hakkında Bilgiler
Biyoloji Terimi Olarak Mongolizm:
Bireylerin yüz, göz kapakları, dil ve vücudun diğer kısımlarının anormalliği ile ortaya çıkan bir kongenital bozukluk. Zeka ve fiziksel gelişim büyük ölçüde gerilemiştir. 18. ya da 21. kromozomun trizomisi nedeniyle ortaya çıkar.
Genetik Terimi Olarak Mongolizm:
Vücut özelliklerini belirleyen genleri taşıyan otozomoal kromozomlardan 21. çiftin ayrılmayarak aynı gamette bulunması ve bu gametin döllenmesiyle oluşur. Erkeklerde ve dişilerde ortaya çıkabilir. Kısa boylu, çekik gözlü, basık burunlu ve ileri derecede geri zekâlı bireylerdir. Üreme yetenekleri yoktur.
Benzer Biyoloji Terimleri
Monoik: 1. Tek evcikli. Aynı bitki üzerinde hem erkek hem de dişi çiçekleri ya da kozalakları taşıyan bitki. Hem erkek hem de dişi üreme hücresi meydana getiren bitki.
2. Bir evcikli. Erkek ve dişi organların ayrı çiçeklerde fakat aynı bitki üzerinde bulunması.
Monokotiledon: Angiospermae sınıfının bir alt sınıfı. Tek çenek yaprağı olan bitkileri içerir. Örneğin buğdaygiller, zambak ve orkide.
Morfogenez: Vücudun bir kısmının ya da özel bir organın şekil, büyüklük ve diğer yapılarının gelişimi.
Motor Birim: Bütün iskelet kası liflerinin tek bir motor nöron tarafından uyarılması.
Multipi aleller: Tek bir lokusun farklı fenotipleri oluşturan üç ya da daha fazla seçenek durumu.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü