Eğitim Sitesi

Monoteizm (Tek tanrıcılık) Nedir? Monoteizm (Tek tanrıcılık) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Monoteizm (Tek tanrıcılık) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Monoteizm (Tek tanrıcılık) nedir? Monoteizm (Tek tanrıcılık) ne demek? Monoteizm (Tek tanrıcılık) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Monoteizm (Tek tanrıcılık) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Monoteizm (Tek tanrıcılık):

Tek ve soyut bir tanrıya inanılan din anlayışıdır. Müslümanlık ve Hıristiyanlık gibi dinler Orta Çağ feodal toplumlarında doğup yaygınlaşmıştır.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Moron (Debil-Ahmak): Zeka bölümü yaklaşık 50 - 69 dolayında olanlardır. Okuma - yazma öğrenebilir, basit matematik işlemleri yapabilirler. Soyut düşünmenin gerekli olmadığı kolay işlerle uğraşabilir, basit beceriler geliştirebilirler. Yaklaşık 10 - 12 yaşlarındaki çocukların davranışlarını gösterirler.

Naturizm: Doğal varlıkların ve olayların kutsallaştığı din anlayışıdır. Tarımın insan yaşamında önem kazanması ile tarımsal üretimi yöneten doğal olaylar kutsallaşmıştır.

Negatif (Olumsuz) Korelasyon: İki değişken arasında biri artarken diğeri azalan ters orantılı bir ilişki varsa korelasyon negatiftir.

Neolokal: Evlenen çiftlerin anne ve babalarının yanında değil de ayrı bir yerde oturmaları.

Nevrotik Bozukluklar (Nevrozlar): Kişiliğin ve uyumun tümünü etkilemeyen, genellikle bunalım ve beden işlevleri üzerine yakınmalarla kendini belli eden ruhsal kaynaklı hastalıklardır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü