Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Motiv terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Motiv nedir? Motiv ne demek? Motiv hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Motiv Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Motiv:
Organizmanın bir ihtiyacını gidermek için onu harekete geçiren etmene güdü veya motiv denir. Güdü veya motiv istekleri, ihtiyaçları, dürtüleri ve ilgileri kapsayan genel bir kavramdır.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Öndeyi: Bilimsel yasalara dayanılarak, henüz meydana gelmemiş olayları önceden kestirmek, tahmin etmektir. Güneş tutulmasının önceden kestirilmesi bilimsel öndeyi örneğidir.
Depremin niçin meydana geldiğini ortaya koymak bilimsel açıklama; olası bir depremde en fazla nerelerin etkileneceğini söylemek ise öndeyidir.
Pananteizm: "Her şey Tanrı'dadır." diyen görüş. Vahdet-i vücut (Varlığın birliği görüşü) olarak da bilinen bu görüşe göre Tanrı ile evren bir değildir.
Akt: Suje ve obje arasında gerçekleşen bilinç etkinliğidir. Bilgi aktları algılama, anlama ve açıklama şeklinde olabilir.
Tümel: (Mantıkta) Belli bir sınıfa bağlı bireylerin tümünü içine alan. Bütün kapsamıyla alınmış olan (önerme). Bir önermenin tümelliği "bütün" ya da "her" sözcüğüyle gösterilir. Genellik bir terimin kapsamını; tümellik önermede konunun bütün kapsamıyla alındığını gösterir.
Tikel: (Mantıkta) Bir türün bütün bireylerine değil de bir ya da birkaç bireyine ilişkin olan. // Önermelerin olumlu ya da olumsuz oluşuna göre İ ve O simgeleri ile gösterilir. Formülü: Bazı S ler P dir; bazı S ler P değildir. Karşıtı bk. tümel
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü