Eğitim Sitesi

Muhalefet Şerhi Nedir? Muhalefet Şerhi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Siyaset terimleri sözlüğümüzde Muhalefet Şerhi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Muhalefet Şerhi nedir? Muhalefet Şerhi ne demek? Muhalefet Şerhi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Muhalefet Şerhi Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Muhalefet Şerhi:

Komisyonca kabul edilen rapor hakkında çekimser veya aykırı görüşe sahip komisyon üyelerince verilen ve komisyon raporuna eklenen yazılı şerhlerdir. Raporun imza sirkülerinde bu üyelerin adlarının altında "çekimser" veya "muhalif" şeklinde ibareler yer alır.


Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Muhalefet Şerhi:

Komisyonca kabul edilen rapor hakkında çekimser veya aykırı görüşe sahip komisyon üyelerince verilen ve komisyon raporuna eklenen yazılı görüşlerdir. Raporun imza sirkülerinde bu üyelerin adlarının altında “çekimser” veya “muhalif” şeklinde ibareler yer alır.


Benzer Siyaset Terimleri

Olağanüstü Toplantı: TBMM'nin tatil veya ara verme sırasında Cumhurbaşkanı veya Meclis Başkanının çağrısı üzerine yaptığı toplantıdır.

Oturum: Bir birleşimin ara ile bölünen kısımlarından her biridir.

Özel Gündem: Anayasa ve İçtüzük gereği belli bir sürede sonuçlandırılması gereken konuların görüşülme günleri ile beraber yer aldığı Genel Kurul gündeminin kısmıdır.

Resmi Gazete: Hükümet tarafından yayımlanan ve yasama, yürütme ve yargı organlarına ilişkin mevzuat, karar ve ilanların yer aldığı süreli yayındır. Kanunların yürürlüğe girerek vatandaşlar için bağlayıcı olması için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekir.

Salt Çoğunluk: Belirli bir sayının yarısından fazla olan çoğunluktur. TBMM'nin üye tamsayısının salt çoğunluğu 276'dır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Siyaset Terimleri Sözlüğü