Eğitim Sitesi

Muhasebe Nedir? Muhasebe Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Muhasebe terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Muhasebe nedir? Muhasebe ne demek? Muhasebe hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Muhasebe Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Muhasebe:

İşletmenin varlıkları ve kaynakları üzerinde değişme yaratan ve para ile ifade edilen mali nitelikteki işlemlere ait bilgileri; kaydetmek, sınıflandırmak, özetlemek, analiz etmek ve yorumlamak suretiyle ilgili kişi ve kurumlara raporlar halinde sunan bir bilgi sistemi.


Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Muhasebe:

Malî karakterdeki ve para ile ifade edilen işlemlere ait verilerin, ilgili kaynaklardan toplanması, doğruluklarının saptanması, kaydedilmesi, sınıflandırılması, raporlar biçiminde sunulması, analiz ve yorumlanması.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Muhasebe Birimi: Kapsama dahil kamu idarelerine ait, gelir ve alacakların tahsili, gider ve borçların hak sahiplerine ödenmesi, para ve parayla ifade edilebilen değerler ile emanetlerin alınması, saklanması, ilgililere verilmesi, gönderilmesi ve diğer tüm mali işlemlerin kayıtlarının yapılması ve raporlanmasına ilişkin muhasebe hizmetlerinin yapıldığı birim.

Muhasebe Politikaları: Muhasebe işlemlerinin kaydedilmesi, mali raporların hazırlanması ve sunulmasında kabul edilen ilke, kural, standart ve uygulamalar.

Muhasebe Sistemi: Mali işlemlerin yürütülmesinde, kaydedilmesinde ve raporlamasında kullanılan defterler, hesap planları, iç kontrol mekanizmaları ve muhasebeleştirme süreçlerinin tamamı.

Muhasebe Yetkilisi: Usulüne göre atanmış, muhasebe biriminin yönetiminden ve yetkili mercilere hesap vermekten sorumlu yöneticisi.

Muhtar: Köy veya mahallenin yasalarla belirtilmiş işlerini yürütmek için o köy veya mahallede oturanların seçtikleri kimseler.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü