Güncel Genetik terimleri sözlüğümüzde Multifaktöriyel Hastalıklar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Multifaktöriyel Hastalıklar nedir? Multifaktöriyel Hastalıklar ne demek? Multifaktöriyel Hastalıklar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Multifaktöriyel Hastalıklar Terimi Hakkında Bilgiler
Genetik Terimi Olarak Multifaktöriyel Hastalıklar:
Genetik faktörler ve çevresel faktörlerin etkileşimi ile ortaya çıkan hastalıklar.
Benzer Genetik Terimleri
Moleküler Genetik: Tek gen hastalıkları klasik sitogenetik yöntemlerle değil, moleküler genetik yöntemlerle analiz edilir. Genlerin yapılarını ve işlevlerini moleküler düzeyde inceleyen bir genetik alt dalıdır. Bireyler, genetik yapılarını çocuklarına aktardıklarından dolayı taşıdıkları kalıtsal hastalığı da çocuklarına değişik oranlarda aktarma riskleri vardır.
Sitogenetik: Kromozom hastalıklarının tanısında kromozomlarının sayısal ve yapısal düzensizliklerin incelenmesinde kullanılan yöntemdir. Malign hematolojik hastalıklarda özellikli kromozom anomalilerinin saptanmasında yararlanılan önemli bir yöntemdir.
Moleküler Sitogenetik: Kromozom analizi ile saptanması mümkün olmayan genetik hastalıkların tanımlaması hızlı değerlendirilmesi için uygulanan yöntemdir.
Postnatal Sitogenetik: Kromozomların yapıları ve sayıları bakımından incelenmesi, kromozom analizi için erken dönemde büyüme ve gelişme eksiklikleri ölü veya neonatal doğum, tekrarlayan düşük öyküleri veya infertilite, birinci dereceden akrabalardaki kromozom anomalileri, kanser.
Prenatal Sitogenetik: Bebek doğmadan ya da yaşama sınırına erişmeden önce 24'ünce haftasında konulabilen tanı prenatal tanıdır. Bir gebenin, amniyosentez veya CVS ile prenatal tanı yapılmasına aday olmasında genel olarak kabul edilen ilke, bebekte anomali riskinin en azından işleme bağlı düşük yapma riskinden yüksek olmasıdır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Genetik Terimleri Sözlüğü