Güncel Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) terimleri sözlüğümüzde Müşterek Eser terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Müşterek Eser nedir? Müşterek Eser ne demek? Müşterek Eser hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Müşterek Eser Terimi Hakkında Bilgiler
Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Müşterek Eser:
İki veya daha fazla sanatkâr tarafından birlikte çalışarak yapılan eser.
Benzer Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimleri
Müzehhip Çekmecesi: Her sanat erbabının kabili nâkil ufak bir çekmecesi vardır ki en kıymetli malzemesi ve âletleri orada saklı durur. Mezhhiplere ait olanlara müzehhip çekmecesi denir.
Nakkaşbaşı: Resim ve tezyinat yapan sanatkârların ve nakkaşların başı.
Nakkaş Sai: Mimar Koca Sinan asrında ve yanında yaşamış ve Tezkiretül Bünyan'ı yazmıştır. Kendisi Mimar Sinan yapısı binaların nakkaş başısı sayılmaktadır. O devirlerdeki eserlerde görülen nakışlar bu zatın olmakla meşhurdur. Topkapısında Ahmetpaşa Camii meksure tavanı. Takkeci camii nakışları bu zata izafe olunmaktadır.
Ressam Levni: 18. Asırda yetişmiş ressam Edirneli Abdülcelil Çelebi'dir. Muktedir ve iftihar edeceğimiz kıymetli bir sanatkârımızdır. Eşi ve iktidarı şark sanatında yoktur.
Sandık: Sanatkârların vaktiyle yangınlarda her şeyden önce nakletmeleri icap ettiğinden bütün kıymetli âletler, örneklerin ve kalıplarının durduğu sandıklardır ki küçüğüne çekmece derler. Pek o kadar büyük değildir. Kolaylıkla nakil olur. Çalışılacağı zaman kapağı açılarak önüne oturulur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimleri Sözlüğü