Eğitim Sitesi

Nafile Tavaf Nedir? Nafile Tavaf Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Hac ve Umre terimleri sözlüğümüzde Nafile Tavaf terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Nafile Tavaf nedir? Nafile Tavaf ne demek? Nafile Tavaf hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Nafile Tavaf Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Nafile Tavaf:

Umre tavafını ve sa'y'ını yapıp ihramdan çıktıktan sonra Mekke'de geçirilen zaman içinde ihramsız yapılan ve tavaf namazı kılınarak tamamlanan bir ibadettir.


Benzer Hac ve Umre Terimleri

Harem Bölgesi: Mekke ve etrafına yayılan, Allah (c.c.) tarafından Harem Bölgesi olarak tanımlanan, sınırları Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından işaret olunan, bitki ve canlıları koruma altına alınan geniş alandır.

Mekke etrafında, bitkileri koparılmamak ve hayvanları avlanmamak üzere sınırları belirlenmiş bölgeye denir.

Kâbe'nin Köşeleri: Kâbe'nin dört köşesi vardır. Bunlar; Rükn-i Hacer-i Esved (Doğu köşesinde), Rükn-i Yemani (Güney köşesinde), Rükn-i Şami (Batı köşesinde), Rükn-i Irak (Kuzey köşesinde).

Altın Oluk: Kâ'be'nin Hatimin karşısındaki kuzey duvarının üst orta kısmındaki yağmurları akıtan oluk.

Arafat: Sözlükte; bilme, anlama ve tanıma anlamlarındaki a-r-f kökünden türeyen "Arafat", Mekke'nin 25 km. güney doğusunda ova görünümünde düz bir alanın adıdır. Doğu, kuzey ve güneyi dağlarla çevrilidir. Arafat, Hıll bölgesinde Harem sınırları dışında kalır. Harem sınırı ile Arafat arasında Urene vadisi vardır. Arafat'ın ortasında "Cebel-i Rahme" (rahmet dağı), batısında"Nemîre Mescidi" yer alır. Arafat, günümüzde ağaçlandırılmış ve dokuz oto yol ile Müzdelife'ye bağlanmıştır. Haccın aslî rüknü olan vakfe burada yapılır.

Bab-ı Cibril: Peygamber efendimizin Medine-i münevverede inşa ettiği mescidin doğu tarafındaki kıbleye yakın olan kapısı.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü