Eğitim Sitesi

Narh Nedir? Narh Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Narh terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Narh nedir? Narh ne demek? Narh hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Narh Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Narh:

Yiyecek maddelerine belediyenin koymuş olduğu fiyat.


Tarih Terimi Olarak Narh:

Tüketiciyi korumak amacıyla, belli başlı, özellikle zorunlu tüketim malları için devletçe saptanan fiyattır.


Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Narh:

Tüketiciyi korumak amacıyla özellikle ihtiyaç maddeleri için devletçe belirlenen fiyat.


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Narh:

Tüketiciyi korumak amacıyla özellikle temel ihtiyaç maddeleri için resmî makamlarca belirlenen ve her yerde geçerli olan fiyat.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Nazım İmar Planı: Varsa bölge veya çevre düzeni planlarına uygun olarak halihazır haritalar üzerine, yine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak çizilen ve arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerini, bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, çeşitli yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerini, ulaşım sistemlerini ve problemlerinin çözümü gibi hususları göstermek ve uygulama imar planlarının hazırlanmasına esas olmak üzere düzenlenen, detaylı bir raporla açıklanan ve raporuyla beraber bütün olan plandır.

Nirengi: Ülke Jeodezik ağına dayalı olarak arazide tesis edilen ve harita yapımında kullanılan, önceden bulundukları yerler hesaplanmış olan ana yer kontrol noktalarıdır.

Nirengi Değerleri: Her dereceden nirengilerin klasik veya uydu teknikleri ile elde edilmiş; referans yüzeyleri üzerindeki (coğrafi veya üç boyutlu) koordinatları ile projeksiyon (düz) koordinatlarıdır.

Nitelik: Bir şeyi o şey yapan onu başka şeylerden ayıran özellik.

Norm: Kural olarak benimsenmiş, yerleşmiş ilke veya kanuna uygun durum.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü