Güncel Sanat terimleri sözlüğümüzde Natüralizm terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Natüralizm nedir? Natüralizm ne demek? Natüralizm hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Natüralizm Terimi Hakkında Bilgiler
Sanat Terimi Olarak Natüralizm:
Sanat yapıtının doğal gerçekliğe uygun bir biçimde yapılmasını savunan anlayış. Batı sanatında Rönesans'la birlikte ortaya çıkan Natüralizm, çağımızın başına kadar etkili olmuştur. Natüralist üslup içinde nesneler doğadaki gibi, insan gözünün gördüğü gibi betimlenirler. Araştırıcılar natüralist üslubun ilk belirtilerini İtalyan ressam Giotto'nun yapıtlarında bulurlar. Yine de natüralizmin en olgun anlatımı Rönesans sanatçılarının yapıtlarında görülür.
Edebiyat Terimi Olarak Natüralizm:
1897'de Fransa'da ortaya çıkan, gözlemle birlikte bilimsel deneyi de uygulayan edebiyat akımı.
Arkeoloji Terimi Olarak Natüralizm:
Sanat yapıtının doğal gerçekliğe uygun bir biçimde yapılmasını savunun anlayış. Batı sanatında Rönesans'la birlikte ortaya çıkan Natüralizm, çağımızın başına kadar etkili olmuştur. Natüralist üslup içinde nesneler doğadaki gibi, insan gözünün gördüğü gibi betimlenirler. Araştırıcılar natüralist üslubun ilk belirtilerin ıtalyan ressam Giotto'nun yapıtlarında bulurlar. Yine de natüralizmin en olgun anlatımı Rönesans sanatçılarının yapıtlarında görülür.
Benzer Sanat Terimleri
Neo-Klasik (Türk): XIX. yüzyıl sonları ve XX. yüzyıl başlarında bir sanat akımı. Eski Türk ve İslam sanatından alınmış mimari ve süsleme öğelerinin kullanılması ile ortaya çıkan ilk ulusal akım.
Neo-Klasisizm: XVIII. yüzyılın ikinci yarısında Almanya'da ortaya çıkan, ancak Fransa'da daha çok uygulanma olanağı bulan ve antikiteden esinlenerek klasik formlara dönüşü amaçlayan sanat anlayışı ve üslubu.
Nesih: Metinlerin kopya edilerek çoğaltılmasında kullanılan yuvarlak karakterli bir yazı üslubu.
Niş: 1. Duvarda küçük ölçüde ve düzgün girinti.
2. Kendisinden geniş bir mekâna açılan ve duvar içine oyulmuş genellikle üstü kemer ya da mukarnas ile örtülü girinti ya da hücre.
Oyma Ajur: Delikli olarak uygulanan süsleme biçimi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sanat Terimleri Sözlüğü