Eğitim Sitesi

Nef (Sahın) Nedir? Nef (Sahın) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde Nef (Sahın) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Nef (Sahın) nedir? Nef (Sahın) ne demek? Nef (Sahın) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Nef (Sahın) Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Nef (Sahın):

Yapılarda sütunlarla ya da payelerle ayrılan her bir bölüm. Yol.


Benzer Arkeoloji Terimleri

Nekropol: Antik Yunan ve Roma kentlerinde genellikle kentin dışında yer alan mezarlık alanı.

Mezarlık. Eski Yunancada "Nekros" (ölü) ve "polis" (şehir) kelimelerinden türetilmiş olan nekropol, eski yerleşimlerde, kent dışında yer alan toplu gömütlerin bulunduğu mekana verilen addır.Yüzey araştırmasının yapılabileceği bir diğer saha ise nekropollerdir." Nekro" (ölüler) ve "Polis" (şehir) kelimelerinden türetilmiş nekropol mezarlıkları kapsar. Genellikle kent dışında, bazen de ana kapının hemen yakinin da yer alırlar; Assos ve Termessos'ta olduğu gibi.

Neo-Klasik (Türk): 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarında bir sanat akımı. Eski Türk ve İslam sanatından alınmış mimari ve süsleme öğelerinin kullanılması ile ortaya çıkan ilk ulusal akım.

Neo-Klasisizm: 18. yüzyılın ikinci yarısında Almanya'da ortaya çıkan, ancak Fransa'da daha çok uygulanma olanağı bulan ve antikiteden esinlenerek klasik formlara dönüşü amaçlayan sanat anlayışı ve üslubu.

Nesih: Metinlerin kopya edilerek çoğaltılmasında kullanılan yuvarlak karakterli bir yazı üslubu.

Orientalizan-Şarkkâri Üslup: İ.Ö. 8. yüzyılda gelişen kolonizasyon hareketlerinin sonucunda Doğu'ya özgü panter, aslan, geyik gibi hayvanların; lotus palmet gibi bitki ve çiçeklerin; sfenks, grifon gibi fantastik yaratıkların Yunan sanatında yaygın bir biçimde kullanılmasıyla oluşan üslup.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü