Eğitim Sitesi

Niyabeti Saltanat Divanı Nedir? Niyabeti Saltanat Divanı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Niyabeti Saltanat Divanı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Niyabeti Saltanat Divanı nedir? Niyabeti Saltanat Divanı ne demek? Niyabeti Saltanat Divanı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Niyabeti Saltanat Divanı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Niyabeti Saltanat Divanı:

Türkiye Selçuklu Devleti'ndeki bu divanda kendisine güvenilen devlet adamları ve komutanlar bulunuyordu. Divan'daki bu görevlilere naip denirdi. Hükümdar başkentte bulunmadığında ona ait devlet işlerini yürütür ve hükümdara vekalet ederdi.


Benzer Tarih Terimleri

Divan-ı İstifa: Türkiye Selçuklu Devleti'nde devletin mali işlerini yürütürdü. Devletin gelir ve giderlerini hesaplar, vergilerin toplanmasını sağlardı. Divanın başkanı Müstevfi idi.

Divanı İstifa: Türkiye Selçuklu Devleti'nde devletin mali işlerini yürütürdü. Devletin gelir ve giderlerini hesaplar, vergilerin toplanmasını sağlardı. Divanın başkanı Müstevfi idi.

Divan-ı Arz: Türkiye Selçuklu Devleti'nde devletin merkezdeki ordusunun maaş ve levazımat işleriyle ilgilenirdi. Savunma işleriyle ilgilenen divan, askerleri defterlere kayıt eder ve denetlerdi.

Divanı Arz: Türkiye Selçuklu Devleti'nde devletin merkezdeki ordusunun maaş ve levazımat işleriyle ilgilenirdi. Savunma işleriyle ilgilenen divan, askerleri defterlere kayıt eder ve denetlerdi.

Divan-ı Tuğra: Türkiye Selçuklu Devleti'nde her türlü iç ve dış yazışmaları yapıyordu. Burada Arapça ve Farsçayı iyi bilen kültürlü kişiler bulunurdu. Buna İnşa Divanı da denir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü