Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Nüfus Patlaması terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Nüfus Patlaması nedir? Nüfus Patlaması ne demek? Nüfus Patlaması hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Nüfus Patlaması Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Nüfus Patlaması:
Sağlık koşullarındaki iyileştirmeler sonucu ölüm oranının düşmesi, ancak doğum oranının değişmemesi sonucu nüfusun hızlı bir biçimde çoğalmasıdır.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Nüfus Patlaması:
Bir toplumda beslenme, barınma ve sağlık sorunlarının çözülmesi sonucu çocuk ölüm oranlarının düşmesi ve ortalama ömrün uzaması nedeniyle nüfusun beklenenden fazla artmasına nüfus patlaması denir.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Nüfus Patlaması:
Ülke nüfusunda, genelde beklenmedik bir şekilde ve(ya) plân dışı gelişmelerin etkisiyle( göç gibi) ortaya çıkan ani ve hızlı artış.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Dış Politika: Bir ülkenin diğer ülkelerle olan siyaset ilişkileri.
Kolluk Amiri: Kolluk işlevsel olarak, yasaların ve düzenlemelerin ihlali durumunda cezalandırma işlevi gören ve böylece gelecekteki muhtemel ihlalleri önlemeyi amaçlayan bir araçtır.
Kolluk kuvvetleri kolluk makamlarının işlemlerini uygulamakla yükümlü olan teşkilatlardır. İçişleri bakanı, vali ve kaymakam aynı zamanda kendi yetki alanlarının en üst kolluk amirleridir.
Kalıp Yargı: İnsanları özelliklerine göre sınıflandırma eğiliminin neden olduğu bir algılama ve davranış biçimine kalıp yargı denir. İnsanlarda var olduğu sanılan bu özellikler çoğunlukla gerçeğe dayanmaz. Kalıp yargılar sözlü kültüre ait ürünlerdir.
Ön Yargı: Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargılara ön yargı denir.
İslamofobi: İslam dünyasına mensup olan bireylerin maruz kaldıkları ayrımcı muameleye verilen genel isimdir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü