Güncel Ekonomi, Bankacılık terimleri sözlüğümüzde Ödemeler Dengesi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ödemeler Dengesi nedir? Ödemeler Dengesi ne demek? Ödemeler Dengesi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ödemeler Dengesi Terimi Hakkında Bilgiler
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Ödemeler Dengesi:
1- Bir ülkedeki bireylerin, firmaların ve devlet kurumlarının belirli bir dönem içinde diğer ülkelerin bireyleri, firmaları ve devlet kurumlarıyla gerçekleştirdiği uluslararası işlemlerin parasal değerlerini gösteren hesap tablosudur.
2- Bir ülkenin belirli bir zaman dilimi içinde dünyanın geri kalan kesimiyle yaptığı uluslararası işlemlerin parasal değerini gösteren hesap açıklaması. Açıklamada bir ülkedeki bireylerin, işletmelerin ve hükümet dairelerinin tüm diğer ülkelerde bulunanlarla yürüttüğü işlemlerin toplamı yer alır.
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Ödemeler Dengesi:
Bir ülkenin borç ve alacaklarının karşılaştırılması.
Coğrafya Terimi Olarak Ödemeler Dengesi:
Bir yıl içinde, bir ülkede yaşayanlara öteki ülkelerde yaşayanlar arasında gerçekleşen her türlü ekonomik işlemi gösteren tablo.
Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri
Özkaynak: İşletme sahip ve ortaklıklarının bilanço tarihinde, işletmeye yapmış oldukları sermaye yatırımlarının tutarıdır.
Para Arzı: Para stoku anlamında da kullanılır. Belirli bir anda ekonomide dolaşımda bulunan ve para(madeni para, kağıt para ve çek hesabı) olarak kullanılan araçların toplamıdır.
Piyasa Değeri: Menkul kıymetin, piyasada o gün itibariyle geçerli olan vadeye kadar getirisine göre hesaplanan fiyatıdır.
Protesto: Bir vergiyi istemeyerek ödediğine dair mükellefin itirazı anlamına gelmektedir.
Rating: Dereceleme, kredi riskini sınıflandırma, kredi kalitesinin veya borçlanma araçları üzerindeki risk derecesinin belirlenmesi operasyonudur. Amaç, menkul değer ihraç ederek borçlanmak isteyen şirketlerin durumu hakkında fikir edinmektir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü