Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde Onaylama terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Onaylama nedir? Onaylama ne demek? Onaylama hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Onaylama Terimi Hakkında Bilgiler
Kütüphanecilik Terimi Olarak Onaylama:
Çevrimiçi sistemlerde, bir iletinin bütünlüğünü doğrulayan işlem. Aynı zamanda, belirli bir ağ veya sisteme erişim sağlamak için kullanıcı tarafından girilmiş yetki şifresinin doğruluğunu onaylayan bir güvenlik işlemi.
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Onaylama:
Parola, Kişisel Kimlik Numarası (PIN) veya imza gibi güvenlik verilerinin onaylanması. Bu sayede kimlik doğrulanır ve bir işlemin gerçekleşmesine izin verilir veya bir hesaba erişim sağlanır.
Benzer Kütüphanecilik Terimleri
Onaylı Basım (Authorized Edition): Bir eserin yazarının ya da varislerinin açık onayı ile yapılan basımı.
Onaylı Biyografi (Authorized Biography): Yazarın açık onayı ya da bazen doğrudan işbirliği ile veya yazar ölmüş ise ailesinin izni ile yazılmış olan yaşam öyküsü.
On beş günde bir / Ayda iki kere: Ayda iki veya on beş günde bir yayınlanan. Aynı zamanda ayda iki kere yayınlanan süreli yayını da ifade eder “İki haftada bir” ile eş anlamlıdır.
OPAC (Kamuya Açık Elektronik Katalog): Bilgisayar ortamına aktarılmış bir kütüphane kataloğu olup kısmen veya tümüyle okurların erişimine açıktır.
Orijinal Kataloglama (Original Cataloging): Katalog bilgilerini başka bir kaynaktan elde edilen verilerle sağlamak yerine doğrudan doğruya eldeki malzemenin kendisinden hazırlamak anlamına gelir. Orijinal kataloglama emek yoğun olup genellikle bilginin başka kaynaklardan sağlanamayacağı durumlarda kullanılır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü