Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Örf terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Örf nedir? Örf ne demek? Örf hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Örf Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Örf:
Yasa olmadığı halde toplumun bireyleri arasında ortak alışkanlık olarak uygulanan akla uygun, dince iyi kabul edilen davranış ve kurallardır. Büyüklere saygılı olmak, hile yapmamak gibi.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Örf:
Yasalarla belirlenmemiş olan, halkın kendiliğinden uyduğu gelenek, âdet. Aklın ve dinin güzel, hoş gördüğü şeyler.
Tarih Terimi Olarak Örf:
1 -Kanun olmadığı hâlde, halk tarafından alışkanlık olarak uyulan, bulunulan yere ve hâllerin icabına göre oluşan, akla aykırı olmayan dince kötü karşılanmayan davranış, töre, âdet.
2- Gelenek, görenek, yerine ve zamanına göre verilen hüküm.
Hukuk Terimi Olarak Örf:
gelenek; insanların iyi ve yararlı saydıkları olumlu adetler
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Örf:
Gelenek, Örfi hukuk, geleneklere dayalı olarak konan kurallar.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Örf:
1. Yasalarla belirlenmemiş olan, halkın kendiliğinden uyduğu gelenek, âdet.
2. Aklın ve dinin iyi ve güzel bulduğu, akıl tarafından reddedilmeyen güzel şeyler.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Örfi: Örfle ilgili
Panslavizm: Slav asıllı bütün halkları aynı yönetim altında toplama amacı güden politik akım ve hareket.
Pazar: 1. Satıcıların belirli günlerde mallarını satmak için sergiledikleri belirli geçici yer: Perşembe pazarı, Salı pazarı.
2. Belli bir şeyin satıldığı yer.
3. Alım, satım, alışveriş.
Reform: Daha iyi duruma getirmek için yapılan değişiklik, iyileştirme, düzeltme, ıslahat. Reform, 15. ve 17. yüzyıl boyunca tüm Avrupa'yı etkileyen Katolik Kilisesi'ne karşı yapılmış dinsel bir harekettir. Katolik kilisesinin aşırı zenginleşmesi ve yozlaşması, siyasetle ve dünyasal etkinliklerle daha fazla ilgilenmeye başlaması birçok din adamının tepkisini çekmiş ve reform hareketlerine yol açmıştır. Reform hareketleri önce Almanya'da, daha sonra da Fransa, İngiltere ve Kuzey Avrupa ülkelerinde etkili olmuştur. Bu reform hareketi Hıristiyanlığın yeni ve büyük 3 mezhebinden biri olan Protestanlığın oluşmasını sağlamıştır.
Rönesans: XV. yüzyıldan başlayarak İtalya'da ve daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde hümanizmin etkisiyle ortaya çıkan, klasik ilk çağ kültürüne ve sanatına dayanarak gelişen bilim ve sanat dalıdır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü