Eğitim Sitesi

Orly Olayı Nedir? Orly Olayı Hakkında Kısaca Bilgi

Orly Olayı Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Orly Olayı:

Türk Hava Yollarına ait büronun Orly Havalimanında Ermeni bir örgüt olan ASALA tarafından 15 Temmuz 1983'de 2'si Türk, 4'ü Fransız, 1'i Amerikalı ve 1'i İsveçli olmak üzere 8 kişinin olay yerinde can verdiği, 28'i Türk, 56 kişinin ise olaydan hafif yaralı olarak kurtulduğu bombalı saldırı olayı.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    OPEC: Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı (Organization of Petroleum Exporting Countries), petrol ihraç eden ve bilinen dünya petrol rezervlerinin üçte ikisini ellerinde bulunduran ülkelerin oluşturduğu konfederasyon.

    Ortak refah alanı: "Asya Asyalılarındır" sloganı ile Batılıların Asya'dan sürülmesiyle bağımsızlaştırılacak Asya'nın Japonya liderliğinde birliktelik oluşturmasını sağlama düşüncesi.

    Otokar: Minibüs, otobüs, zırhlı araç, treyler, hafif kamyon ve arazi aracı üreten bir Koç Holding şirketi. Otokar, İzzet Ünver tarafından Magirus-Deutz lisansı ile 1963'te kurulan, 1976'da Koç Holding'in ortak olmasıyla faaliyetine devam eden, otomotiv ve savunma sanayisi sektöründe üretim yapan Sakarya / Arifiye merkezli şirkettir.

    Pop art: 1950'lerde özellikle ABD ve İngiltere'de soyut dışavurumculuğa tepki gösteren genç sanatçıların 1960'larda bir akım haline getirdikleri sanat türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü