Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde Orta Minoa terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Orta Minoa nedir? Orta Minoa ne demek? Orta Minoa hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Orta Minoa Terimi Hakkında Bilgiler
Arkeoloji Terimi Olarak Orta Minoa:
Girit kültüründe, Kabaca 'Mısır Orta Krallık Dönemi'ne denk düşen, M.Ö. 2000 ile M.Ö. 1650 yılları arasındaki seramik dönemine verilen ad.
Benzer Arkeoloji Terimleri
Otokton: Bir bölgenin yerlisi anlamında kullanılan sözcük.
Pagan (Paien): Roma İmparatorluğu'nda, Hıristiyan karşıtı bir görüş olarak, çoktanrıcı inanca sahip kişilere verilen ad. Pagan kelimesi, Latince 'Köylü' anlamına gelen 'Paganus' kelimesinden türemiştir ve bu nedenle de çoktanrıcı Romalı köylüleri dile getirmek için kullanılmıştır.
Panteizm: Tanrı'nın her şeyde, ve her şeyin Tanrı'da olduğunu savunan inanca verilen ad. Mısır ve Yunan dinlerinin dünya görüşüne yakından benzeyen bu inanç, M.S. XVII, yüzyılda, özellikle Spinoza'nın yapıtlarının yayımlanmasından sonra önem kazanmıştır.
Panteon: Bir halkın inançlarını temsil eden tüm tanrı ve tanrıçalara ve bunları bir araya getiren tapınağa verilen isim. Eski Yunanca Pan=Tüm ve Theos=Tanrı kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Örneğin, Urartu Panteonu, Hitit Panteonu, Hurri Panteonu gibi.
Parados: Bir tiyatroda sahne yapısı ile izleyicilerin oturduğu bölümün ortasında yer alan yan girişlerden her birine verilen ad.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü