Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Otlak terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Otlak nedir? Otlak ne demek? Otlak hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Otlak Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Otlak:
Mera ile aynı niteliklere sahip yer.
Coğrafya Terimi Olarak Otlak:
Büyük ve küçükbaş hayvancılığın yapıldığı yerlerde hayvanların otlatıldığı alanlara otlak denir.
Hukuk Terimi Olarak Otlak:
yaylak, kışlak.
Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Otlak:
Taban suyu derinde olan, kısa boylu bitkilerden oluşan ve hayvanların otlaması için kullanılan hayvan otlatma alanları.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Otlatma Hakkı: Bir veya birden fazla köy veya belediyeye tahsis edilmiş olan mera, yaylak ve kışlaklarda, çiftçilerin her birinin müşterek otlatabileceği büyükbaş hayvan birimi.
Otlatma Kapasitesi: Belli bir alanda ve eşit zaman aralıkları ile uzun yıllar bitki örtüsüne, toprak, su ve diğer tabii kaynaklara zarar vermeden otlatılabilecek büyükbaş hayvan birimi miktarı.
Otlatma Planı: Mera, yaylak, kışlak ile umuma ait çayır ve otlakların düzenli bir şekilde otlatılması ile ilgili olarak, otlatma mevsimini, otlatma kapasitesini, otlatma sistemini, otlatılacak hayvan cins ve miktarını, otlatmaya başlama ve son verme tarihleri gibi ayrıntıları belirleyen uygulama planı.
Oturum: Meclisin bir günlük toplantı süresi içerisinde çeşitli aralar verilerek yapılan toplantıların her biri.
Oyun Yeri: Kumar ve kazanç kastı bulunmamak şartı ile bilgi ve maharet artırıcı, beden veya zeka geliştirici nitelikteki oyunların oynandığı veya oynatıldığı, bu amaçla imal edilmiş otomatik, yarı otomatik, mekanik, elektronik oyun alet ve makineleri ile televizyon, video oyunları ve bunların benzerlerinin bulundurulup çalıştırıldığı yer.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü