Eğitim Sitesi

Özdeyiş Nedir? Özdeyiş Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Özdeyiş terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Özdeyiş nedir? Özdeyiş ne demek? Özdeyiş hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Özdeyiş Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Özdeyiş:

Bir düşünceyi, bir duyguyu, bir ilkeyi kısa ve kesin bir biçimde anlatan özlü söz


Edebiyat Terimi Olarak Özdeyiş:

Bir düşünceyi, bir duyguyu, en kısa ve en özlü biçimde anlatan yoğun anlamlı bilgece söz.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Özdeyiş:

Bir düşünceyi, bir duyguyu, bir ilkeyi kısa ve kesin bir biçimde anlatan, genellikle kim tarafından söylendiği bilinen özlü söz, vecize.


Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Özdeyiş:

Bir düşünceyi, bir duyguyu, bir ilkeyi kısa ve kesin bir biçimde anlatan, genellikle kim tarafından söylendiği bilinen özlü söz, vecize.


Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Özdeyiş:

Bir düşünceyi, bir duyguyu, bir ilkeyi kısa ve kesin bir biçimde anlatan, genellikle kim tarafından söylendiği bilinen özlü söz, vecize, kelamıkibar.


Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

Pankreas: 1- Karın boşluğunun üst tarafında ve bel omurlarının ön kısmında yerleşik bir organdır. Salgılarıyla sindirim fonksiyonuna yardımcı olur ve kan şekerini düzenler.

2- Karın bölgesinde, midenin arkasında yer alan, sindirim salgıları ve hormon üreten salgı bezi.

Parazit: 1. Canlı bir organizmanın üzerinde veya içerisinde, beslenmesini bu organizmadan sağlayarak yaşayan ve organizmaya zarar veren canlı, asalak.

2. Hayatının bir kısmında ya da tüm hayatı boyunca kendinden büyük bir canlının üzerinde veya içinde yaşayan, orada gelişip çoğalabilen ve daima zarar veren canlılardır. Yunancada Parasitos (para=yanında, sitos=besin) kelimesinden gelmektedir.

Psikososyal: Birbirini sürekli etkileyen psikolojik ve sosyal etkilerin bütünü.

Protein: Canlıda yapı elemanı, hormon, enzim, elektron ya da madde taşıyıcısı, desteklik gibi görevleri yapan, amino asitlerin birleşmesiyle oluşan organik bileşiklerin genel adı.

Radyasyon: Bir kaynaktan elektromanyetik dalga ya da parçacıkların yayılması, ışınım.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü