Eğitim Sitesi

Ozon Terapisi Nedir? Ozon Terapisi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Ozon Terapisi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ozon Terapisi nedir? Ozon Terapisi ne demek? Ozon Terapisi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Ozon Terapisi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Ozon Terapisi:

Yorgunluğa sebep olan serbest radikallerin ortadan kaldırılmasına yarayan kanın oksijenle karıştırılması tekniğidir.


Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

Refleksoloji: Refleksoloji ayaklarda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanattır. Özel el ve parmak teknikleriyle refleks noktalarına uygulanan baskı, stresin azalmasını sağlayarak bedende fizyolojik değişikliklere yol açarak vücut fonksiyonlarının normale dönmesi ile insana rahatlama hissi veren bir yöntemdir.

Renk Terapisi (Color Therapy): Renklerin kullanılması ile ruh sağlığı ve duygusal problemlerin çözüldüğüne inanılır. Bu renklerin anlamı, duvar renginden, kullanılan ışık rengine ve kıyafet renklerine kadar uzanır. Renk terapisinin temelinde, renklerin enerji titreşimlerine neden olduğu düşüncesi yatar.

Talassoterapi: Thalasa Yunanca'da deniz anlamına gelir. Terapide iyileştirme ve tıbbi kontrol anlamı taşımakta olup; talassoterapideki vazgeçilmez üç faktör şunlardır:

1. Denizin belirli derinliğinden elde edilen ve insanın vücut sıcaklığı kadar ısıtılan tuzlu deniz suyu.

2. Yosun, çamur ve termal plankton gibi denizden elde edilen unsurların toplanması.

3. Deniz iklimi ve deniz havası.

Yosun Maskesi: Deniz yosunu vücuda mineraller, oligo elementler ve vitaminler kazandırıp, toksinlerin dışarı atılmasını sağlar ayrıca cildi yeniler, selülitin azalmasına yardımcı olur.

Adet Kanaması: Ergenlikten itibaren menopoza kadar kadınlarda 28 günde bir meydana gelen kanamalar, aybaşı.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü