Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Panteizm terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Panteizm nedir? Panteizm ne demek? Panteizm hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Panteizm Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Panteizm:
1. Evren ve tanrıyı bir ve aynı gören anlayış.Evren=Tanrı.
2. Tanrı'nın dünyaya aşkın değil de, içkin olduğunu öne süren Tanrı anlayışı ya da görüşü.
Tarih Terimi Olarak Panteizm:
Doğatanrıcılık. Bir bütün olarak kavranan evrenin Tanrı ile özdeş olduğu ve evrende açığa çıkan bileşik töz, güçler ve yasalar dışındaTanrı olmadığı öğretisi.
Edebiyat Terimi Olarak Panteizm:
Evrenle Tanrı'nın tek bir şey olduğunu, evrenin tanrıdan tanrının evrenden ayrı bir yönü, ayrı bir varlığı bulunmadığını ileri süren düşünüş biçimi.
Arkeoloji Terimi Olarak Panteizm:
Tanrı'nın her şeyde, ve her şeyin Tanrı'da olduğunu savunan inanca verilen ad. Mısır ve Yunan dinlerinin dünya görüşüne yakından benzeyen bu inanç, M.S. XVII, yüzyılda, özellikle Spinoza'nın yapıtlarının yayımlanmasından sonra önem kazanmıştır.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Öznelcilik(Subjektiflik): Ferdin merkeze alınması.Bireysel olan.Bireye ait olan fikir.Fikrin işe karışması.
Pozitivizm(Olguculuk): Deneyle, olguyla ispatlanamayan hiçbir şeyin varlığını kabul etmeyen öğreti. Metafizik ve matematiği reddeder.
Pragmatizm: Başarıcılık.Ölçüt olarak sonuç veya eylemin yararını gören öğreti.
Teoloji: Tanrı bilim-ilahiyat.
Tabula Rasa: Boş kağıt,yazı yazılacak tahta. Deneyci ve duyumcu öğretilerin her türlü deneyden önce aklın durumunu göstermek için kullandığı kavram.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü