Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Parankima terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Parankima nedir? Parankima ne demek? Parankima hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Parankima Terimi Hakkında Bilgiler
Biyoloji Terimi Olarak Parankima:
1. Az özelleşmiş, ince çeperli, klorofil içeren ve tipik olarak oldukça gevşek yapıdaki bitki hücreleridir. Fotosentezde ve besinlerin depolanmasında iş görür.
2. İnce duvarlı, nispeten farklılaşmamış hücrelerden oluşan, yapı ve görevi değişebilen, yumuşak bitki dokusu, parankima. Yassı solucanlarda kas tabakasıyla bağırsak arasında bulunan çeşitli hücrelerden oluşmuş sert doku. Bir organın zemin dokusu.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Parankima:
Bitkilerde diğer dokuların arasını dolduran temel doku.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Parankima:
Bitkinin hemen her organında bulunan ve bitkinin temel yapısını meydana getiren doku.
Benzer Biyoloji Terimleri
Parapodlar: Poliket'lerin her segmentinden yanal olarak çıkan kalın kıllı, çift yassı uzantılar.
Paratiroidler: Tiroid bezinin içine yerleşmiş olan küçük, bezelye büyüklüğündeki bezler. Bu bezlerin salgıları vücudun kalsiyum ve fosfor metabolizmasını düzenler.
Parazitlik: 1. Asalaklık. Hem bitki hem de hayvanlar arasında görülen heterotrof beslenme tipi. Parazit, bitki ya da hayvanın vücudu üzerinde ya da içinde yaşar ve bunlardan besinin sağlar.
2. Dünyaya gelen her canlı beslenir, çoğalır ve soyunu devam ettirmeye çalışır. Canlılar yaşayabilmek için çoğu kez diğer canlılar ile yarışmak hatta savaşmak zorundadır. Kimi kendi yararına, başka canlıların zararına şeklinde adapte olmuş durumdadır. Böyle canlılar parazittir ve bu yaşama parazitlik denir. Parazit sözcüğü Yunanca para (yanında) ve sitos (besin) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Bir canlının içinde veya üzerinde onun zararına olarak yaşamaya adapte olan canlı anlamına gelmektedir. Parazit bu şekilde kendini korurken, besinini de sağlamaktadır. Üzerinde adapte olduğu canlıya konak denmektedir ve bu çoğunlukla kendisinden daha büyük bir canlıdır.
Parturisyon: Çocuk doğurma olayı.
Pelajik: 1. Okyanus ortası gibi açık sularda yaşayan organizma.
2. Deniz ya da göllerde tabana tutunarak ya da serbest halde yaşayan canlılar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü